-
10 Дек 2025 |
USD / BGN 1.6807
GBP / BGN 2.2391
CHF / BGN 2.0840- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето:
София 0°C 
Антиоксидантите в шоколада и чая спасяват от диабет
20 Януари 2014 | 20:50
/КРОСС/ Съдържащите се в шоколада, ягодите и чая компоненти спасяват от диабет. Това твърдят американски учени, чиято статия е публикувана в научното списание Journal of Nutrition.
По-специално, става въпрос за флавоноидите - естествени антиоксиданти, които се срещат във тези продукти.
В хода на изследването си, в което са участвали 2 000 човека, учените са успели да докажат, че при хората, които често консумират шоколад и чай, вероятността да развият диабет от тип II е много по-малка.
Освен упоменатите продукти експертите препоръчват и консумацията на грозде и неговите производни, както и магданоз, мащерка и целина.
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР