• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Григор Димитров започва Australian Open рано сутринта в понеделник

Григор Димитров започва Australian Open рано сутринта в понеделник

/КРОСС/ Полуфиналистът от 2017 г. Григор Димитров ще започне деветото си поредно участие в Australian Open в ранните часове на 14 януари (понеделник). Toй ще се изправи срещу сърбина Янко Типсаревич в първия кръг на първия за годината турнир от Големия шлем.

Мачът е втори на корт "1573 арена". Очаква се двамата да излязат на корта около 3.30-4.00 часа българско време. Програмата на корта стартира в 2.00 часа с двубой от женския турнир между французойките Каролин Гарсия и Джесика Понше.

Димитров и Типсаревич ще се срещнат за шести път. 27-годишният българин има само една победа срещу 34-годишния сърбин. Тя дойде през 2013 г. в турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло - 7:6 (3), 6:1).

Последната им среща беше на тревните кортове в "Куинс" през 2016 г., когато сърбинът спечели със 7:6 (6), 4:6, 6:3. Тенисистът от Белград има още един успех на трева - 6:3, 7:6 (2) в Ийстборн през 2011 г. По-късно същата година той печели с 6:4, 6:2 във Вашингтон, а през 2012 г. побеждава със 7:6 (3), 6:2 в двубой от мастърса в Маями.

Въпреки негативната статистика Димитров ще излезе като абсолютен фаворит. Заради контузии Типсаревич няма официален мач от близо година и половина. За последно той участва в US Open през 2017 г., когато отпадна във втори кръг. Бившият №8 ще играе в Мелбърн със защитен ранкинг.

Ако победи Типсаревич, във втори кръг Димитров ще срещне победителя от мача между Пабло Куевас (Уругвай) и Душан Лайович (Сърбия).

"Доволен съм от представянето си в Бризбън. Не бях играл мачове от няколко месеца, така че това ми помогна. Щастлив съм, защото имах възможност да пробвам някои нови неща. Физически и психически се чувствах на добро ниво. Усещам, че в последните месеци научих много за себе си. Разбрах кои са нещата, които мога да подобря още - както на корта, така и извън него", каза Димитров преди турнира.

В първия ден на корта ще излязат и носителят на общо 37 титли от Големия шлем Роджър Федерер и Рафаел Надал, както и няколко от главните претендентки за трофея при дамите.

Надал, който е шампион в турнира от 2009 г. ще се изправи срещу австралиеца Джеймс Дъкуърт във втория мач на централния корт "Род Лейвър". Преди това ще се изиграе двубоят между петкратната шампионка в Големия шлем Мария Шарапова и британската квалификантка Хариет Дарт.

Третият мач на "Род Лейвър" ще противопостави световната №2 Анжелик Кербер и Полона Херцог. В 10.00 часа шампионката от 2018 г. Каролин Вознячки ще започне защитата на титлата с двубой срещу белгийката Алисън ван Ойтванк.

Федерер ще закрие програмата на "Род Лейвър" за първия ден с двубой срещу Денис Истомин. Преди две години тенисистът от Узбекистан шокира защитаващи титлата си Новак Джокович във втория кръг на Australian Open.

Програмата за първия ден

Корт "Род Лейвър":
Мария Шарапова - Хариет Дарт (от 2.00 ч.)
Рафаел Надал - Джеймс Дъкуърт
Анжелик Кербер - Полона Херцог
Каролин Вознячки - Алисън ван Ойтванк (най-рано в 10.00 ч.)
Роджър Федерер - Денис Истомин

Корт "Маргарет Корт":
Юлия Гьоргес - Даниел Колинс (от 2.00 ч.)
Слоун Стивънс - Тейлър Таунзънд
Алекс де Минор - Педро Соуса (най-рано в 6.00 ч.)
Ашли Барти - Луксика Кумкум (най-рано в 10.00 ч.)
Марин Чилич - Бърнард Томич

Корт "Мелбърн арена":
Кевин Андерсън - Адриан Манарино (в 2.00 ч.)
Йелена Остапенко - Мария Сакари
Кайл Едмънд - Томаш Бердих
Анди Мъри - Роберто Баутиста Агут (най-рано в 9.00 ч.)
Петра Квитова - Магдалена Рибарикова (най-рано в 10.00 ч.)

Корт "1573":
Каролин Гарсия - Джесика Понше (в 2.00 ч.)
Григор Димитров - Янко Типсаревич
Кики Бертенс - Алисън Риск
Матю Ебдън - Ян-Ленард Щруф (най-рано в 8.00 ч.)

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.