• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Вече бившият директор на АЕЦ "Козлодуй": Можем спокойно да влезем в Книгата на Гинес

Вече бившият директор на АЕЦ "Козлодуй": Можем спокойно да влезем в Книгата на Гинес

/КРОСС/Изпълнителният директор АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов бе освободен с решение на Българския енергиен холдинг, стана ясно вчера. Формалната причина e свиването на борда на директорите на ядрената централа от петима на трима членове. Заедно с него си отива и Александър Николов. Двамата бяха тясно ангажирани с проекта за изграждане на нов блок в ядрената централа съвместно с американската "Уестингхаус". Освободен е и Георги Божинов, бивш депутат от БСП, сега кандидат за народен представител.

Научих за отстраняването си вчера в разговор с изпълнителния директор на БЕХ, каза за БНТ тази сутрин Иван Генов. Причината е формална, потвърди той - свиването на борда на централата.

Изпълнителният директор, обаче, не може да бъде сред членовете, които се съкращават, обясни Генов и призна, че му е било предложено да остане като член на борда на директорите, но той отказал.

Според Генов няма връзка между неговото освобождаване и подписаното споразумение с "Уестингхаус". "От 2004 година до днес в АЕЦ "Козлодуй" са сменени 8 директори, за 10 години - 8 сменени директори. Можем спокойно да влезем в Книгата на Гинес", пошегува се той и заяви категорично: "Не отчитам като грешка нито едно свое действие по времето, когато бях за втори път изпълнителен директор, и това го показват резултатите на централата."

Пред Дарик уволненият Иван Генов заяви, че е очаквал рокадата, но оставя централата в добро състояние.

Иван Генов бе категоричен, че Димитър Ангелов е много добър специалист, но "само толкова". Помолен да уточни дали Ангелов не е добър като ръководител, Иван Генов отговори "Не искам да го казвам аз", като допълни, че фактът, че е отказал да остане в борда на централата и да работи с него, е еднозначен за мнението му.
Иван Генов каза още, че повече никога няма да приема поста ръководител на централата, като последния път е бил помолен да се върне, въпреки че вече е бил в пенсия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.