• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Дискутират Брекзит и бъдещето на световната търговия

Дискутират Брекзит и бъдещето на световната търговия

/КРОСС/ Днес ще се проведе съвместна конференция „Брекзит и бъдещето на световната търговия", която е организирана от Британско-българската бизнес асоциация (БББА) и Американската търговска камара в България (АмЧам). Събитието се състои в Гранд Хотел София, от 16:30 ч. Негова цел е да анализира въздействието на два разтърстващи икономиката фактори - отделянето на Великобритания от ЕС и преосмислянето на традиционните търговски партньорства на САЩ с останалите страни, както и ефектът, който те биха имали върху България. Участниците в конференция ще се опитат да дадат съвети и насоки за конкретните мерки, които компаниите трябва да предриемат, за да са подготвени за бързо променящите се ситуация и среда.

Брекзит - предстоящ и неясен
През настоящата година се очаква да се вземат важни решения за бъдещето на световната търговия. Това важи с особена сила за очаквното излизане на Великобритания от Европейския съюз. Последната среща на върха беше на 18-19 октомври т.г. и все още очакваме решението за бъдещите търговски взаимоотношения между ЕС и Обединеното кралство трябва да бъде обявено и одобрено от Съвета на ЕС.
Тяхното състояние може да се усложни допълнително от последните промени на Съединените щати с всички техни традиционни партньори, които със сигурност ще повлияят в по-голяма степен от Брекзит и така да предизвикат фундаментално пренасочване на световните търговски дейности. Това може да доведе до промяна в търсенето на доставчици от други държави и континенти.

Лекторите
БББА и АмЧам обедиха усилия и в София пристигат водещи експерти по темата „Брексит". Това са Лиъм Смит, директор за развитие на международната търговия, Асоциация на Британските търговски камари; Тагарт Дейвис, вицепрезидент на Работната група за Брекзит, AmChamEU и изпълнителен директор „Връзки с институции", JP Morgan Chase & Co. и Хауърд Милър, директор „Европейски връзки с институциите", Citibank, London.
В бизнес панела ще вземат участие ръководители на български дружества, които са част от мултинаионални компании или такива, които имат бизнес в Обединеното кралство. Това са Констатинос Папаянис, управляващ директор, MSD Bulgaria; Кристина Лукас, генерален директор, AIG Europe Bulgaria; Арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор и член на борда, Аутомотив Клъстър България и Борислав Борисов, главен директор по приходите, Скейлфокус.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.