• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Брутален случай на агресия между деца

Брутален случай на агресия между деца

/КРОСС/ Брутален случай на агресия между деца. Клип, на който се вижда как момче нанася побой над момиче в Кубрат, предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. Кадрите са заснети от свидетели на побоя, вероятно съученици на момчето, посред бял ден, в парк в града. Момчето удря и влачи момичето, което по информация на NOVA е със специални потребности и може би затова не успява изобщо да се защити.

Вчера този клип беше изпратен от десетки зрители, беше и многократно споделян в социалните мрежи. Директорът на Център за образователна подкрепа Добринка Добрева обясни, че момичето се чувства здравословно добре, но има психическа травма. По думите ѝ детето е разтревожено от факта, че този случай ще се разчуе. Директорът на СОУ "Христо Ботев" Росица Христова обясни, че тежкият инцидент е станал в неделя и потърпевшата не е споделила с никого за станалото.

По думите на представителя на МВР в Разград Илияна Георгиева двете замесени момчета нямат навършени 14 години, а потърпевшата е 17-годишна. Момчето, което е нанесло побоя, се води на отчет в детска педагогическа стая. Миналата година е трошил прозорци в местното СПТУ. Има наложена възпитателна мярка, която се осъществява от местна комисия - предупреждение и посещение на редовни беседи с психолози, заяви тя.

Директорът на ДСП - Кубрат Росица Калинова обясни, че родителите са тези, които заемат основно място в развитието на децата. Тя уточни, че институциите трябва да реагират в такива моменти. Клипът потресе обществеността в града. Това дете вероятно копира семеен модел, но не познавам семейството. Свикахме мултидисциплинарен екип, с който обсъдихме нашата реакция. Регистрирали сме три сигнала, защото нямаме само едно дете в риск - останалите също са в опасност. Ако не окажем подкрепа на майките, по-нататък нещата ще се влошат, каза Калинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.