• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

БСП: Галиче е като Сомалия, ГЕРБ искат да откраднат демокрацията

БСП: Галиче е като Сомалия, ГЕРБ искат да откраднат демокрацията

/КРОСС/ Вчерашният частичен местен вот не беше избор, а завръщане и демонстрация на ретромутренската държава. Бях забравил как изглеждат официалните анцузи, ланците отгоре и джиповете по на 15-20 години, но пък за това от всички репортажи, които имаше вчера, плюс безбройните клипове и стотиците снимки, които се изсипаха в мрежата, ми се възстанови образът от началото на 90-те години. Това каза на пресконференция зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

На изборите в Галиче станахме свидетели на нагли манипулации. Тук имаме "иновативни" изборни процеси, които се пробват по места. Носят се слухове, че Ценко Чоков е звънял от затвора и е управлявал изборния процес. Ценко Чоков, кандидатът и досегашен кмет на ГЕРБ, който управлява заедно с ДПС, заяви Добрев.

Вчера в Беден нямаше избори, каза Николай Димов - издигнатият от БСП кандидат за кмет на смолянското село. Хората бяха извозвани от един работодател с думите, че ако не гласуват за ГЕРБ, повече няма да работят там. Председателят на Общинския съвет на Девин, който е от ГЕРБ, беше през цялото време там, извозваше хората с личния си джип, добави Димов.

Имаше натиск не само от шефа на завода, но и от самия кмет, от общинския председател. Говорим за един единствен работодател в малкото село. Обяснил е, че ако ГЕРБ не спечели се налага да затваря цеха. Сами си направете извода как влияе това на изборния процес, каза Кирил Добрев.

И за двете общини е характерна интересна коалиция - ДПС-ГЕРБ. Двете партии може би имат общи интереси и е добре да обявят официално коалицията, посочи Добрев.

Кандидатът за кмет на Галиче от БСП Веселин Тушинов заяви, че Галиче си прилича с държави като Сомалия по това, че там кметът се посочва. Хората не го избират и са много ощетени от това нещо, отнето им е правото на демократичен принцип. На фона на демографската криза в страната на изборите селото ни се е увеличило с 200 човека. Някои политически фигури регистрират своите работници на адреси на пусти къщи и ги карат да гласуват. Това е реалността, заяви Тушинов.

Кирил Добрев подчерта, че от БСП не признават изборния резултат. Ще искаме касиране на вота, добави депутатът от БСП Крум Зарков. Няма да оставим нещата така, няма да се оставим да ни откраднат демокрацията, добави той.

Против уговорените въпроси и връщането на мутренската държава сме, допълни Кирил Добрев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НАПРОТИВ, БАШ ЗА ГРОБ ГОВОРИ

29.05.2018 19:41:47

Анонимен

АНОНИМНИЯ СЕ Е ОБЪРКАЛ ГОВОРИ ЗА БСП ДА.

29.05.2018 14:54:35

Анонимен

Кире,виж се в огледалото ,на какво приличаш !

29.05.2018 13:07:49

Анонимен

ГЕРБ е мутренска организация маскирана официално като политическа партия и естествено похватите, които използва за да държи властта са мутренски. Това мутренско управление на ГЕРБ бавно, но сигурно убива държавата. Колкото по-бързо се отстранят от властта толкова по добре за народа, който е оцелял до момента в България.

29.05.2018 11:16:08

Анонимен

Тази безочлива физиономия да говори за честност е доста противно.

28.05.2018 19:29:01

Анонимен

Е, той Добрев беше казал, че предпочита жените за други работи. А не да бъдат Председатели на БСП.

28.05.2018 19:28:33

Анонимен

Можеха да поискат промени в изборните закони, които сами са гласували. С камъните на комунистите и депесарите по тяхната глава.

28.05.2018 19:28:16

Анонимен

Нахален комунист, срама няма! БСП носи огромна вина за тази вярна констатация, тяхна е вината за лумпенизирането на политическия живот у нас!

28.05.2018 19:27:55

Анонимен

И там където БСП /община Мокреш / печели убедително са докарани СЕЗОННИ РАБОТНИЦИ ????И от кого ???

28.05.2018 19:27:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.