• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Делян Добрев: Санкциите от ДКЕВР няма да влязат в сметките за ток

Делян Добрев: Санкциите от ДКЕВР няма да влязат в сметките за ток

/КРОСС/ „Санкцията, която ДКЕВР може да наложи на „Енерго-Про", е между 20 хил. и 1 млн. лева. С промените в Закона за енергетиката смятаме да увеличим тази санкция 10 пъти, за да има превантивно действие", заяви председателят на енергийната комисия в парламента и бивш енергиен министър Делян Добрев в интервю за Нова телевизия.

Санкциите няма да влязат в сметките за ток, те не са допустим разход, който ДКЕВР ще вземе под внимание, посочи той. Влагаме всички усилия. Поех този ангажимент, така че се чувствам лично отговорен, подчерта Добрев.

Преговорите се водят в ресорното министерство, а не в парламента. Ако бяха инвестирали в т. нар. „умни електромери", нямаше да се стигне дотук. Всеки абонат с такъв електромер може да види консумацията на платформата, отбеляза Добрев.

Рискът е по отношение на цената, която плаща бизнесът, каза Добрев в коментар на рисковете за цената на тока при евентуално либерализиране на пазара. „Рискът за домакинствата е ограничен", категоричен е той.
„Не съм съгласен с оправданията на ЕРП, че в инвестиционните програми няма достатъчно пари", подчерта бившият енергиен министър.

„Не зная, а и силно се съмнявам да има такъв. Струва ми се доста несериозно", каза Делян Добрев в коментар на информацията за кувейтски инвеститор за АЕЦ „Белене".

„Толкова са отчаяни, че се чудят какви аргументи да намерят. Програмата ще се случи", посочи Добрев в коментар на тезата на депутата от БСП Мая Манолова, че санирането е новата схема за купуване на гласове на ГЕРБ.

По думите му фирмите, които ще санират, ще бъдат избирани с открити процедури и една фирма ще може да кандидатства само за една определена процедура, за да има пълна прозрачност.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.