• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Работодатели сезират прокуратурата за американските ТЕЦ в България

Работодатели сезират прокуратурата за американските ТЕЦ в България

/КРОСС/ Адвокатите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България подготвят два сигнала до прокуратурата - за договорите с американските топлоцентрали и за ВЕИ, съобщи председателят на работодателската организация Кирил Домусчиев в интервю за Нова телевизия. Сигналите най-вероятно ще бъдат внесени следващата седмица.

„Първият е свързан с това кой как и защо подписа договорите с ТЕЦ „AES Гълъбово" и ТЕЦ „Контур- Глобал Марица Изток 3". Нормално ли е заради тези договори и анексите да няма виновни, след като с тях се загробила цялата индустрия? Искаме да има наказан", заяви Домусчиев. На въпрос не е ли ясно кой е подписал договорите, той отговори, че за бизнеса е ясно, но настояват прокуратурата да се произнесе дали това е нормално. Същото, по думите му, е положението и с възобновяемите енергийни източници. Домусчиев заяви, че предстои нов масов протест в София на работодателските организации срещу цените на тока. „За да видят всички тези, срещу които е насочен протестът, че няма да оставим така нещата. Както всички проблеми в енергетиката продължават да се радикализират, така и ние се радикализираме", наблегна шефът на КРИБ. „Не виждам да се случва нещо ново по всички въпроси, които сме дискутирали и сме правили предложения през годините и по-активно това лято. Нищо не се е променило. Няма сериозни реформи, не се правят проверки, договорите уж се предоговориха, но продължаваме да плащаме по старите цени", заяви той. По думите му, ако не се вземат мерки България не само ще остане най-бедната държава в Европа, но положението ще се влошава все повече. „Всеки управник ще трябва да знае, че ще ходи в затвора за такива неща. Тази сметка ще продължаваме да я плащаме още 15 години. Предоговарянето е символично, продължаваме да плащаме всичките сметки. Виновни са не американците, а този, който е дал баницата", обобщи Домусчиев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Най- после. Може да съвпадне и с антикорупционния закон на мис Париба.

12.09.2015 11:41:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.