• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

След 30 години автомобилите ще бъдат 2 пъти повече

След 30 години автомобилите ще бъдат 2 пъти повече

/КРОСС/ Мобилността сред хората по света расте и това води до увеличаване на броя на автомобилите, твърдят анализаторите на Световната банка в своя ежегоден доклад. Според експертите, през следващите 30 години броят на превозните средства в света ще скочи близо 2 пъти - от 650 млн. сега на 1,2 млрд.

В доклада, озаглавен „Отчет за глобалната мобилност 2017", се казва още, че през 2030 г. ежегодният пътнически поток ще превиши 80 трилиона километра, което е с 50% повече от резултата за 2015 г.

През 2020 г. повече от 60% от глобалния трафик ще се пада на Азиатско-тихоокеанския регион, на Близкия Изток и на райони от Африка. Мобилността на населението ще се отрази положително на икономиката, но ще доведе да замърсяване на околната среда и на увеличаване на смъртността при пътно-транспортни произшествия.

Най-стремителен ръст на автомобилизация се очаква в Китай, където през 2016 г. са продадени 28,03 млн. нови автомобила. Това е близо 1/3 от световния пазар, който наброява 86 млн. коли годишно. Ръстът в Китай може да доведе до екологичен колапс, затова страната постепенно се ориентира към електрически коли. Същото правят Норвегия, Великобритания и Франция.

Според доклада на експертите от Световната банка, усилията трябва да бъдат насочени именно към развитие на транспортните мрежи. В Африка около 450 млн. души не могат да да могат да получат достъп до работа, образование или медицински услуги именно заради липсата на транспорт, се казва в доклада.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

След 30 години на планетата ще има не повече от един милиард души, които ще съжаляват, че са оцелели.

24.10.2017 21:58:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.