• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Хакери твърдят, че имат тайни документи за 11-ти септември

Хакери твърдят, че имат тайни документи за 11-ти септември

/КРОСС/ Терористичните атаки на 11-ти септември 2001 г. са съпроводени с много въпроси и конспиративни теории. Според хакерската група, която нарича себе си The DarkOverlord, застрахователни компании в САЩ разполагат с отговори на някои от тези въпроси, съобщава онлайн изданието Motherboard. Хакерите твърдят, че са откраднали 18 000 документа от компаниите Hiscox Syndicates, Lloyds of London и Silverstein Properties. Според тях в документите има много важна информация. Те искат откуп от компаниите иначе ще публикуват документите в интернет. Пред Motherboard Hiscox потвърждава, че действително има хакерска атака с откраднати документи, които най-вероятно са свързани със застрахователна информация.Хакерите са публикували няколко малки файла, които да са като доказателство. В тях няма нищо особено, освен имена на компании и институции. Групата твърди, че ще пбуликува ключовете за декриптиране на архива на части, докато не получи откуп под формата на Bitcoin и заплаша, че може да изнудва и хора, които са споменати в документите.

Hiscox казва, че полицията вече е информирана за случая и е започнала проверка. Самата компания казва, че е имала само един случаи, свързан със събитията от 11-ти септември. За сега твърденията на хакерите се посрещат предимно със скептицизъм.Въпреки това в профила си в Twitter, хакерите твърдят, че разполагат не само с документи за застрахователни плащания, а и със засекретени документи от институции като ФБР, Департамента по правосъдие на САЩ и др.

По-късно те публикуваха и първата част от ключа за декриптиране на файла с документите с доказателства. Потребители в Twitter обаче ги критикуват, че ако действително имат толкова сериозна информация, то тя не трябва да се продава и ако получат парите, да бъде скрита. Това води и до съмнения доколко информацията реално съществува и дали наистина е толкова секретна или става дума просто за дела и изплатени застрахователни суми и суми в съдебни споразумения. За сега другите компании не са коментирали случая.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.