• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Крупен ремонт у дома: Как да включите цялото семейство за по-бърз резултат

Крупен ремонт у дома: Как да включите цялото семейство за по-бърз резултат

/КРОСС/ Когато ви предстоят сериозни строителни дейности у дома, може всички членове на семейството да съдействат за по-бърз резултат

Всеки от нас е минавал през одисеята крупен ремонт у дома, което понякога изисква здрави нерви и факирски умения. Като се има предвид, че през по-голяма част от времето ние продължаваме да работим, трудно можем да си представим как това се съчетава със строителните дейности вкъщи. При всички случаи вие ще разчитате на професионалисти в лицето на фирмите, които ще ангажирате за целта, но не забравяйте, че цялата организация също изисква ресурс, време и помощници.

1. Списък със задачи

Може да подготвите за всеки член от семейството конкретен списък със задачи. Ако децата са големи, не им спестявайте подобни задължения, те са полезни и за самите тях. Нека да почистят, да приберат вещите си, да изхвърлят боклука от стаите си. Това ще ви спести доста напразни движения, докато вие се занимавате с по-важни дела.

Ако считате, че наследниците ви са достатъчно пораснали и разумни, може да им възложите и договорки с някои от изпълнителите, които са ви нужни. Много важен детайл е да не пропуснете да се свържете с представители на компания за кърти, чисти, извозва. Идеалната възможност вашата дъщеря или син да се проявят като отговорни деца - помолете ги да го организират сами.

2. Разпределяне на задълженията

Ако сте успели вече да преминете първия етап от разпределението на задълженията, следва и втори такъв. Той включва допълнителни подробности, като отглеждането на по-малките деца, които няма как да останат в апартамента, ако там се кърти. Ред е на родителите ви, които биха могли да участват с помощ. Влизането ви в ролята на координатор ще ви спести много неприятни моменти, защото децата нямат вина, че ще любопитстват и буквално ще се пречкат в краката ви, докато текат ремонтните дейности.

3. Преодоляване на периода

Нека не ви звучи драматично, но периодът няма да е лесен. Това са битови неуредици и дискомфорт, които ще изнервят всеки член на семейството. Трябва да ги подготвите и да им разясните как ще се случва самият процес. Ако те са наясно, ще ви създават по-малко главоболия.

Направете си фамилно събрание преди старта. Помислете заедно какъв е графикът ви, кой може в определени часове да планира вечерята, кой да се погрижи за закуската, ще бъде ли достъпна банята за ползване и как ще протича ежедневието ви. Все пак животът не може да спре, само защото сте започнали крупен ремонт у дома.   

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.