• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Уволняват двама болногледачи в Дома за хора с деменция в Пловдив

Уволняват двама болногледачи в Дома за хора с деменция в Пловдив

/КРОСС/ В интервю за Радио Пловдив заместник - кметът по социални дейности и европейски политики Анести Тимчев съобщи, че ще уволни двама болногледачи от Дома за хора с деменция "Св. Георги" в Пловдив. Той е взел това решение, след като вчера е провел срещи в Дома с лекуващия лекар д-р Константинова и някои от болните хора, както и с внучката на една от болните в Дома, която е сигнализирала за грубо отношение към нейната баба. Днес също ще има среща с родственицата на жената от социалното заведение.

Ще бъде освободена и директорката Марина Тянева, която е в отпуск и е извън България, съобщи още Тимчев. Той каза, че проверка в Дома е започнала още преди подадения сигнал, и когато тогава е говорил с директорката, тя е заявила, че в Дома няма проблеми.

В момента директорката е в отпуск, който изтича след седмица.

Аз съм бил потребител на тази услуга с моята майка. Познавам проблемите много отблизо, посочи Тимчев. По думите му подобно поведение на болногледачите е престъпление.

Тази съдба ще последва и за директора на Комплекса за социални услуги, независимо, че там има много прекрасни неща напрпавени, като дневни центрове, хирпотерапия и др. каза още Анести Тимчев. Той обеща всеки ден да бъде в Дома до изясняване на всички проблеми в него.

Паралелно тече и проверка на Районна прокуратура - Пловдив за всеобхватна проверка в всички домове за настаняване на възрастни и деца с физически и умствени увреждания и заболявания в Пловдивска област.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.