• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Бизнесът иска осигуряване на човешки ресурси и конкурентоспобност на българските производители

Бизнесът иска осигуряване на човешки ресурси и конкурентоспобност на българските производители

/КРОСС/ Като че ли вече има условия за един тласък на капиталовия пазар. Това обяви в началото на пресконференцията на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) Васил Велев, предаде „Труд".

Смятаме, че има нужда от дълбока реформа на висшето, както и на професионалното образование. Парите на данъкоплатците за образование не се връщат в икономиката, посочи Велев. Според него професионалното образование се е превърнало в езикови гимназии, а трябва да заеме отново основна роля в подготовката на кадри. Държавни стипендии за определени специалности във висшите училища срещу задължение за професионално развитие в страната, иска още бизнесът.

Трябва да е ясно при такъв ръст на БВП, при такава производителност на труда, каква да е минималната работна заплата, а не с мокър пръст да гледаме накъде духа вятърът, заяви председателят на БСК Божидар Данев. Нашият кодекс на труда е от 1985 г., той е брадясало остарял. Ако искаме да сме в крак с цифровото общество, трябва да направим генерални промени в трудовото законодателство, смята Данев.

Хубаво е, че в програмите на повечето политически сили не се говори за вдигане на данъчната тежест. Единствено при социалистите се говори за увеличение на 20% на облагането върху доходи над 10 хил. лв., каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Трябва решително да се противопоставим, защото това е така наречената средна класа, смята Домусчиев. Той нарече идеята популистка в стил „дайде да ударим богатите" и посочи, че истински богатите ще намерят начин през офшорки или по друг път да избегнат такова облагане.

Една от важните задачи съвместно с новия парламент и ново правителство, каквото и да то, е да изготвим една стратегия за българската енергетика, каза още Домусчиев. За нас е важно да няма пак мегапроекти и големи шлемове, които в крайна сметка трябва ние да платим. Не ни трябват нови ТЕЦ-ове в „Мариците", не ни трябват нови милиарди, налети в ядрената енергетика, посочи Домусчиев, отново визирайки предизборни обещания на левицата.

Навсякъде в администрацията трябва на мястото на мълчаливия отказ да се въведе принципът на мълчаливото съгласие, призова още Васил Велев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Тръмп

Браво колеги! Най-накрая нещо смислено от Балканите да чуя!

06.02.2017 17:31:43

Анонимен

Къв бизнес, бе кви 5лв. с вашия умствен багаж, дето не знаете какво е конкурентоспособност и мислите че е нещо за едене и че някой требе да го даде. И вместо да искате вече частни самолети наместо джиповете които карате, замислете се как да платите на белите роби дето ви бачкат за жълти стотинки, а не че са виновни вузовете. Нали вие сте мениджъри ужким? На калпав х*й вълната му пречи...

06.02.2017 13:04:42

Почерк

И бизнесът ни, като циганите ни!Да ни дава държавата работа,да има какво да ядеме!Да ни дава държавата работа,да има какво да работиме!Жална ни майка с тия посеркаши!

06.02.2017 12:41:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.