• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Украинската армия е изстреляла над 2 хил. снаряда срещу ДНР за три дни

Украинската армия е изстреляла над 2 хил. снаряда срещу ДНР за три дни

/КРОСС/ Украинските военни са изстреляли над 2 хил. снаряда по територията на Донецката народна република (ДНР) за три дни. В резултат на обстрелите е загинал един мирен жител, а трима са получили наранявания. Това заяви във вторник представителят на ДНР в контактната група за регулиране на ситуацията в Донбас Денис Пушилин, предаде РИА Новости.

„Само за последните три денонощия територията на републиката бе подложена на обстрел над 2 хил. пъти. При това бяха използвани артилерийски снаряди с калибър 150 мм и 122 мм, миномети с калибър 120 мм и 82 мм, а също и танкове и БМП… Само за тези три дни има един загинал мирен жител и още трима ранени. Повредени са 28 жилищни сгради, разрушена е и инфраструктурата“, заяви Пушилин.

Той отбеляза още, че вече два месеца представители на ДНР се опитват да съгласуват три точки за разделяне на страните в конфликта. Според него тази мярка значително би понижила напрежението на линията на съприкосновение в Донбас.

„Повече от два месеца ние се опитваме да съгласуваме едва три точки за разделяне на страните в конфликта, което на свой ред би позволило значително да се понижи напрежението на линията на съприкосновение. Но на Украйна това не й трябва, както и изпълняването на останалите точки от комплекса от мерки и мира в Донбас като цяло“, се отбелязва в изявлението на Пушилин.

Той призова „Специалната мониторингова мисия на ОССЕ като координатор на преговорния процес и представителите на страните от „нормандската четворка“ като гарант за реализирането на комплекса от мерки към по-решителни мерки по отношение на Украйна“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.