• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Дончева постави три условия за партниране: Без „цветановщини", без котараци и без партийни началници

Дончева постави три условия за партниране: Без „цветановщини", без котараци и без партийни началници

/КРОСС/Дълго време се считаше, че левият електорат са елемент на БСП. Хората, които имат леви убеждения, обаче са различни по своя социален статус. БСП е най-консервативната и най-свързаната с едрия капитал партия, освен ГЕРБ. Сега ще приключим с това.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева.

Ние претендираме, че можем да получим доверието на много хора, убедена е Татяна Дончева, въпреки че към момента социолозите не са питали в своите проучвания за „Движение 21". По думите й въпреки обстоятелството, че „в тези супер кратки срокове, които бяха направени умишлено, за да успеят само големите политически сили да се справят с условията", „Движение 21" ще застане на старта, без да имам причина за грам ниско самочувствие.

Партията на Дончева отива на избори с една кауза - промяна на олигархичния модел на българската политика, не с детска градина, а с нови хора. Две от имената в листите са на Стоян Александров, икономически специалист със самостоятелна и твърда линия на поведение, както го представи Дончева, и Пламен Марков. По думите й всеки от тях ще отговаря за отделна сфера и ще говори за нея. Дончева категорично заяви, че няма да бъде говорител на движението и че ще отговаря за културата, а не за МВР, служби и др., тъй като познава достатъчно много хора в сферата на културата. Във филхармония „Пионер" съм свирила десет години, каза Дончева.

Тази промяна, която афишираме и която ще преследваме, ще бъде революционна, обясни Татяна Дончева.

Тя отхвърли всякаква възможности за партньорство с Движението за права и свободи.

С ДПС не бихме работили, защото обръчите на Доган буквално удушиха българското общество, категорична бе Дончева. ДПС показа, че не му пука от нищо. Онова, което наричаме благопристойност, приличие, много отдавна е загубило смисъл, добави тя. Според нея ДПС погрешно разбра запазването на етническия мир. Някои българи го използват за трамплин, а то ги използва за табели, каза Дончева по повод определянето на някои българи в листите на ДПС като „еничари".

„Движение 21" би работило съвместно и с БСП, и с ГЕРБ, и с АБВ, и с Реформаторския блок. Но прагматично, уточни Татяна Дончева. По думите й партията й може да си партнира с ГЕРБ, но без „цветановщини".

Ние ще имаме две ключови условия за партньорство, посочи тя. „Едното е дейността на Цветанов и използване на системите на МВР за рекет върху бизнес. Аз съм адвокат и много добре знам за какво става въпрос. ГЕРБ нищо ново не е научил и нищо старо не е забравил. Второ - никакви котараци и кръгове с котараци. Да се разберем от сега. И трето - назначенията в правителството и на върха на администрацията трябва да бъдат прилични хора с потенциал, а не началници, които не знаят за какво става дума", заяви Татяна Дончева.

По думите й „Движение 21" в тази предизборна кампания ще поеме четири-пет ангажимента, които да бъдат направени. И единот тях е КТБ - да се намери полезно решение - да могат да се запазят максимално интересите на браншовете, чиито пари са вътре - цялата енергетика, военнопромишления комплекс и т.н. и разбира се и на дребните вложители.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Орех

Няма адекватен политик или нормална партия, които да търсят комуникация или коалиция с герб!

02.09.2014 15:10:31

Ред

С едно изречение - ГЕРБ не става за нищо!

02.09.2014 15:10:19

мутри

Дончева, Боко кожата си мени, но нрава никога. Не очаквай положителна промяна от мутрите.

02.09.2014 15:10:08

дядо

Как да научиш ново и полезно, като нямаш капацитет и желание?! Дай им да тероризират и да прибират парата.

02.09.2014 15:09:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.