• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Здравната система е критично близо до абсолютен хаос", коментира в заглавие вестник "Сега". Изданието обяснява, че функционирането на почти целия здравен сектор е застрашено, тъй като Върховният административен съд отмени наредба на здравното министерство, която указва за кое точно лечение плаща здравната каса. Решението е на първа инстанция и ако се потвърди при евентуално обжалване от втората и междувременно не се вземат спешни мерки, НЗОК може да спре да работи, защото няма законово основание да плаща на лекари и болници, допълва всекидневникът.

"Пазарът на труда пробит, въпреки ръста на заплатите" - пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Проучване на всекидневника показва, че въпреки ръста на средната заплата в немалко сектори няма кой да работи. Недостигът на кадри се очертава като пречка номер едно за инвестициите в страната. Недостиг на човешки ресурс има в промишлеността, туризма, медицината, образованието и строителството, допълва всекидневникът.

1300 лв. в хазната от всяка проверка, показват изчисления на "Монитор" на база данни на Националната агенция за приходите. През летните месеци данъчните инспектори са направили близо 40 000 проверки, което е вдигнало оборотите на търговците с 23%, уточнява "Монитор".

"Износът вече расте по-бавно, но вносът е рекордно висок", съобщава "Капитал дейли". Изданието посочва, че през август продажбите на стоки в чужбина се увеличават само със 7%, като спадът е основно при държавите извън ЕС. Затова пък скъпият петрол и съживеното потребление вдигат вноса до невиждано високи ръстове, допълва "Капитал дейли".

Фалшив профил мами десетки във Фейсбук с пирамида за самолетни билети, пише вестник "24 часа". Изданието обяснява, че Александър Николов, чието истинско име е Спас, е един от известните във Фейсбук. На снимките в профила му се вижда симпатичен млад мъж, който явно обикаля света. Твърди, че е работил в "Еърбъс", познава в детайли френската политика и даже я коментира в медиите. В началото предлага билети на малък брой хора, постепенно кръгът им се разширява. И хората наистина летят с тях. До това лято, когато внезапно дузина клиенти на Николов се оказват на летището с билет, който обаче никога не е плащан. Междувременно Николов успява да източва кредитните карти. Срещу него вече са подадени сигнали в ГДБОП, уточнява изданието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.