• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Баба Дора: Горда българка съм, няма да им се дам. Стадото й оцеля

Баба Дора: Горда българка съм, няма да им се дам. Стадото й оцеля

/КРОСС/ Горда българка съм, няма да им се дам. С подкрепата, която имам, трябва да бъда много силна. Това каза в сутрешния блок на БТВ баба Дора от Шарково, чието стадо от кози остана единственото оцеляло в селото, където властите евтанизират домашните животни заради африканска чума.

Не вярвам на Агенцията по храните, те лъжат. Дават фалшиви документи. За да подпишеш документ, трябва да си сигурен в него, добави жената.

Дано тази битка завърши с добър край, каза още баба Дора.

В разговора се включи и Наталия, която помага на баба Дора. Тук съм, за да покажа на тази жена, че не е сама, че младите хора я подкрепят. Баба Дора не е спала от четири дни, всеки ден е на успокоителни. Това не е проблемът на баба Дора, това е проблем на цяла България. Затриват труда на хората, заяви младата жена.

Стадото на баба Дора беше спасено с помощта на десетки протестиращи от цялата страна, които изградиха барикада и спряха ветеринарните лекари.

Късно следобед вчера и полицията се изтегли.

На четвъртия ден от началото на евтаназията на добитък заради чума в района дойдоха и политици.

В Добричко имало птичи грип и са били обезщетени хората за патка по 250 лв. Е, може ли една патица да я сравняваш с една овца? Кой ги решава тия работи?, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От БСП подадоха сигнал във ВАС – заради разминаване в датите на заповедта за избиване на животните и резултатите от пробите, излезли пет дни по-късно.

Рано сутринта ветеринари влязоха във фермата на Динко. Два часа по-късно той остана без 180 овце и крави.

Хората са притеснени и че избитите животни се загробват до чешмите на селото.

Днес в районите под карантина се очакват експерти от Европейската комисия.

Снощи от правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Бойко Борисов е наредил да се създаде оперативен щаб, който ще координира ситуацията с борбата срещу разпространението на чумата. Щабът ще следи подкрепата, която се оказва на стопаните, чиито животни са засегнати.

В щаба са министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на земеделието, Румен Порожанов, изпълнителният директор на БАБХ Дамян Илиев, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, директорите на областните дирекции на МВР в Бургас и Ямбол и представители на Гранична полиция.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

МАЙНАТА Й НА ДС

16.07.2018 19:47:36

Анонимен

А ДЪРЖАВНАТА СИГУРНОСТ

16.07.2018 10:43:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.