• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Парадокс: Субсидията на ”Възраждане” не може да се даде за дарения?

Парадокс: Субсидията на ”Възраждане” не може да се даде за дарения?

/КРОСС/ След като проведохме разговори с представители на сметната палата, се оказахме в следната изключително любопитна ситуация. Субсидията е целева и не може да бъде харчена за никакви дарения. Нямаме право дори да купим компютри за някое селско читалище или библиотека, защото те ще бъдат на наше име и трябва да продължим да ги водим като наш инвентар.

Тъй като заявихме, че не желаем да ползваме субсидията, сега остава да разберем дали можем поне да я пренасочим към някой сектор от държавния бюджет, като фонд „Ин-витро" например. Но с оглед на безпрецедентната ситуация, едва ли и това ще може да се случи.

Та така. Не е проблем субсидията да се харчи за коли, заплати на секретарки, офиси и други подобни, но ако решим да дарим пари и техника, например на Българския културен център в Босилеград, Западните покрайнини, ще бъдем глобени и принудени да върнем парите.

Правете си сметката. Ние се отказваме от някакви 400 000 лв. годишно. За ГЕРБ, БСП, Обединените паразити, ДПС и Марешки остават 40 млн., които ще отидат за коли, секретарки и други подобни жизненоважни за партийния живот нужди.

А най-интересното е, че цяла седмица бяхме бомбардирани с питания как и къде ще бъде дарена неполучената субсидия, докато никой не зададе дори един, повтарям, дори един въпрос на крадливата дружинка в Народното събрание, как и за какво ще си харчат парите. Дали ще се откажат от субсидията или поне да я намалят, въобще даже и не беше повдигнато като тема. Всички се интересуваха какво ще се случи с 1% от общите пари за партиите, докато на останалите 99% никой не обърна внимание.

И после защо резултатите от изборите били такива... Както каза един мой приятел наскоро по този повод, другите народи имат народопсихология, ние имаме народопатология. Не се съгласих с него, но не можах да го оборя.

Източник: Костадин Костадинов, ПП „Възраждане"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Килимент

Костадине, когато беше член на Атака и НФСБ и техен кандидат по избори не се ли чувстваше паразит?... Гиди гьоз бояджия!

06.04.2017 07:05:48

Андрешко

Коце, българите от всичко най-много мразят сирахомилите! Държавата, НАРОДЪТ ти дава 400 хиляди на година, за да правиш политика, а ти ги хвърляш, защото нямаш нужда от тях. Е няма жив българин, който да ти повярва за това.

05.04.2017 20:23:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.