• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Дронове в битка за по-безопасна технология

Дронове в битка за по-безопасна технология

/КРОСС/Вече има какви ли не, находчиви подходи за свалянето на дронове. DroneClash е въздушна битка между дронове, организирана от Delft University в град Делфт, Холандия, която ще изправи пилотите един срещу друг, но победител няма да е първия пресякъл финалната линия, а този който свали колкото е възможно повече безпилотни самолети, в името на безопасността.
"Дроновете може да влетяха в живота ни, но ние трябва да бъдем в състояние да ги отстраним, ако е необходимо", казва Барт Ремеш от MAVLab в Delft. „Дроновете се развиха изключително през последните години, както и индустрията за борба с тях. Теоретично, разработките в тези две области, трябва да доведат до безопасно и сигурно включване на дроновете в нашето ежедневие. Организираме DroneClash, за да разработим нови идеи и да насърчим този процес."
Някои от тези мерки за борба с дронове включват, пушки за заглушаване на комуникацията, оръдия изстрелващи мрежи и орли, обучени да улавят дроновете във въздуха. Малко вероятно е, хищни птици да вземат участие в DroneClash, но организаторите се надяват събитието да вдъхнови нови умни идеи.
Отбори от по четирима ще се бият на летище Валкенбург в Холандия на 4-ти Декември Всеки отбор ще има дрон „Кралица"(Queen), който ще трябва да защитават, както и няколко бойни дрона, които ще използват за атака.
След първия етап от битката, останалите дроновe продължават към втори етап, наречен „Hallway of Doom Death and Destruction", където участниците ще трябва да се справят с най-различни инструменти против дронове. Тези, които оцелеят, ще преминат към етапа „4 Queen Palace", където целта ще е да се свали дрона „Кралица" на опонентите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.