• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Защо се стигна до опрощаване дълговете на вероизповеданията?

Защо се стигна до опрощаване дълговете на вероизповеданията?

/КРОСС/ Трябва да се доверим на държавата, когато става дума за национална сигурност. Това коментираха политологът Първан Симеонов и социалният антрополог Харалан Александров в Сутрешния блок на БНТ по повод гласувания на първо четене проектозакон за опрощаване на задълженията на вероизповеданията.

Ние нямаме радикален ислям или местен тероризъм и на фона на това съкровище, което не ценим достатъчно, 8 млн. лв. са нищожна сума. В мен няма съмнение, че това е въпрос на национална сигурност и правителството само трябва да бъде поздравено, коментира Харалан Александров.

Първан Симеонов смята, че гражданите не държат да бъдат информирани за всички детайли, особено когато става дума за национална сигурност, но искат да са сигурни, че държавата знае какво върши. Трябва да стигнем до идеята, че на много високо държавно ниво, се правят неща, които няма нужда да се обясняват. Важното е да знаем, че държавата знае какво върши, каза още политологът. Според него днешната среща на премиера с патриарх Неофит и главния мюфтия Хаджи въпросът ще се уреди и съмненията ще се изчистят.

Двамата коментираха и възхода на ДПС след изтеглянето на БСП от либералните позиции. Симеонов подчерта, че обществото вече започва да свиква с остта между ГЕРБ и БСП.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С този акт не се спасява националната сигурност, козяк. Хванете потоците пари, ползвателите и забранете терористичните фондации и фанатичните религии. С този акт се цели да се спечелят избиратели и то не с пари на партията, а с нашите пари. Както винаги при таянагла власт.

11.03.2019 11:18:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.