• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Бъдещето на туризма обсъждат експерти, учени и политици

Бъдещето на туризма обсъждат експерти, учени и политици

/КРОСС/Експерти от туристическия бранш, научните среди, дипломати, държавата и политическите партии ще седнат на една маса днес, за да намерят заедно най-добрия път за развитие на сектора. Бъдещето на туризма у нас е темата на третия SOS дебат "Дневния ред на България", организиран от в. "Стандарт" и БАН.

Бизнесът и властите отдавна говорят на различни езици. Според държавата индустрията е 100% частна и трябва сама да решава проблемите си. Бизнесът пък иска управление от общините и държавата на атракциите, по-добра инфраструктура, по-малко бюрокрация, повече пари за национална реклама и среда, в която инвестициите да работят за превръщането на страната в 4-сезонна туристическа дестинация.

Какви са проблемите и кой е най-лесният път за решаването им, ще има ли министерство на туризма, как от парите за реклама да има най-голям ефект и коя е точната сума, която да гарантира пълни курорти? Кои продукти ще ни превърнат в световен туристически хит, как държавата и браншът успешно да си партнират и кои са най-необходимите законови промени са само част от въпросите, чиито отговори ще търсим днес. Дискусията ще се предава пряко по Канал 3 от 11 часа.

Туристическият бранш е категоричен, че въпреки официалната статистика спадът през летния сезон е един от тревожните симптоми за бъдещето на сектора. Задължително е браншът да има свое министерство, да се отделят повече средства за рекламата на страната ни, инфраструктура и достъпност до уникалните ни културни и природни забележителности, категорични са представителите на бизнеса. Според партиите, може да се мисли за министерство на туризма, но по-важно е държавата и бизнесът да си партнират при търсенето на ефект от вложените в рекламата средства и обучението на кадрите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.