• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Сериозен трафик се очаква на КПП-та

Сериозен трафик се очаква на КПП-та

/КРОСС/В края на работната седмица преди коледните и новогодишните празници движението по пътищата в страната се увеличава.

Още от вчера Пътна полиция е създала необходимата организация и днес трафикът ще бъде контролиран по всички основни направления, предвид сериозния трафик. Очаква се от столицата да излизат по около 500 автомобила на минута. Осигурени са допълнителни патрули на всички уязвими места и натоварени направления.

Сериозен трафик се очаква и на Капитан Андреево, Кулата, Свиленград и в посока Варна и Бургас.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават днес, че републиканските пътища са проходими при зимни условия и предупреждават шофюорите да се съобразяват с тях и да карат с повишено внимание.

Температурите са в интервала от -13 С° до +6 С°. Времето над страната е ясно. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 100 м има в районите на Костинброд и Радко Димитриево и до 150 м в област Кюстендил.

През коледните и новогодишните празници се въвежда временна организация за движението на тежкотоварни превозни средства с тегло над 10 тона както следва:

На 21 декември 2013 г. /събота/ от 16 до 20 часа,

на 1 януари 2014 г. /сряда/от 12 ч. до 20 ч. и

на 5 януари 2014 г. /неделя/ от 12 ч.до 20 ч.

Ограничението важи само по следните направления от републиканската пътна мрежа:

Път I-1 Мездра - ГКПП „Кулата";

Път I-5 Русе - Велико Търново;

Път I-8 Пловдив - Свиленград;

Път I-9 Варна - Бургас.

Забраната не се отнася за МПС, които извършват превози на опасни товари (ADR), бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Затворени за всички МПС; са проходите „Златишки" „Върбишки", съобщават още от АПИ. През прохода „Твърдишки" е забранено движението на МПС над 10 т; „Дюлински" - затворен е движението на товарни МПС; през „Айтоски" се забранява движението на МПС над 20 т по моста на река Казан Дере; „Вратник" - забранено е движението на МПС над 10 т; през „Шипка" - на МПС над 10 т - срок до 31.03.2014 г., а през „Петрохан" - товарните МПС трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.

 

Отворени за всички МПС са Проходът на Републиката, „Ришки" - отворен за всички МПС, „Предела", „Котленски", „Печинско", „Рожен", „Пампорово", „Превала", „Троянски".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.