• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Променят движението по "Хемус" и "Тракия" заради празниците. КАТ, ДАИ и АПИ засилват контрола

Променят движението по "Хемус" и "Тракия" заради празниците. КАТ, ДАИ и АПИ засилват контрола

/КРОСС/От днес се променя движението по магистралите "Хемус" и "Тракия" заради празниците. За да се избегнат километрични опашки, шофьорите ще могат да се движат по две ленти към морето, точно на местата, където има ремонти и се очакват най-сериозни тапи. 

На 67-ми километър на магистрала "Тракия" от днес до 5 май в неремонтираното платно към Бургас ще бъдат пуснати две ленти - и една в посока Пловдив-София.

Камионите, пътуващи от столицата към морето, ще бъдат пренасочвани от пътен възел "Мухово". Две ленти ще бъдат пуснати и на виадукта „Бебреш" по „Хемус". Алтернативен маршрут няма да има само по магистрала „Струма" по пътя София-Кулата.

Стотици хиляди се очаква да пътуват и по време на тези празници. 

"По всички основни направления ще има екипи на "Пътна полиция", които ще осъществяват контрол. Направени са изводи от предишните почивни дни, когато имаше леки затруднения в движението. Сега обаче считаме, че ще постигнем по-добър ефект", обясни пред Нова тв инспектор Валери Митов от "Пътна полиция".

Създадена е необходимата организация и има резервни екипи на КАТ. Разпределени са задълженията им, разпределени са по места и се знаят уязвимите райони и часове. Всичко е изчислено, така че да няма затруднение в трафика.

"Ще има засилен контрол по отношение на скоростта, ще се правят проверки и за неправоспособни шофьори. Заради очакваните валежи, те трябва да обърнат сериозно внимание на скоростта, с която се движат и да я съобразят с метеорологичните условия", коментира още Валери Митов. Той посъветва да се пътува през светлата част от денонощието и хората да не изчакват последния момент, за да се прибират след почивните дни. 

"Ще има засилен контрол на превоза на пътници и товари на автогарите и жп гарите. Ще се гледа техническото състояние на превозните средства и документите на водачите", обясни директорът на ДАИ-София Иван Христов.

Относно сигналите за препълнени автобуси по време на празници, той заяви, че именно затова контролът ще е завишен. Христов посъветва хората да не се качват в автобусите като правостоящи, защото техният живот е застрашен. 

Ако все пак попаднат на такива автобуси, гражданите могат да се свържат с областните отдели "Контролна дейност - ДАИ" на директен телефон за сигнали и нередности в транспорта - 02/940 9400.

Междувременно от днес стартират превантивна кампания за пътна безопасност. Експерти от Пътна полиция ще дадат съвети към участниците в движението. Кампанията е по повод не само предстоящите почивни дни, но и наближаващите абитуриентски балове.



ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.