• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Светейшият патриарх Неофит благослови новоизбраната президентска двойка при полагането на клетват

Светейшият патриарх Неофит благослови новоизбраната президентска двойка при полагането на клетват

/КРОСС/Светейшият патриарх Неофит благослови новоизбраната президентска двойка при полагането на клетва пред Народното събрание.
Новоизбраната президентска двойка - президент Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова, получиха благословение от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит веднага след като положиха клетва пред Народното събрание.
Президентската двойка се закле да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа. След като се подписаха под клетвения лист те целунаха светия Кръст и Евангелието и получиха благословение от предстоятеля на Българската православна църква, който при тържественото полагане на клетва бе редом с тях при трибуната на Народното събрание.
След това новоизбраният пети президент на Република България прочете програмата си реч.
На тържествена церемония на 19 януари, присъства целия държавен елит, сред които и президента Росен Плевнелиев и вицепрезидента Маргарита Попова, бившите президенти Петър Стоянов и Георги Първанов, както и премиерът в оставка Бойко Борисов, министрите от кабинета в оставка, членовете на Конституционния съд, председателите на ВАС, ВКС, ВСС, главният прокурор, представители на дипломатическия корпус, на държавни институции, на регистрираните в България вероизповедания.
В неделния ден на 22 януари, след церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на Република България, в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" Светейшият Български патриарх Неофит ще благослови новоизбрания държавен глава и ще отслужи Молебен, за да изпроси божията благодатна подкрепа в предстоящото му отговорно служение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.