• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Евросъдът в Страсбург разреши гей браковете

Евросъдът в Страсбург разреши гей браковете

/КРОСС/Европейският съд по правата на човека в Страсбург обяви вчера, че държавите са длъжни да узаконят семействата на еднополови двойки. Отказът да се направи това нарушава правото на личен и семеен живот по чл. 8 на Евроконвенцията за правата на човека.

Решението бе взето месец след като Върховният съд на САЩ узакони еднополовите бракове в 50 щата. Евросъдът се произнесе по делото „Олиари и други срещу Италия" и намери, че държавата е нарушила конвенцията, тъй като не допуска узаконяване на отношенията между гей двойките. Това е първият случай, в който ЕСПЧ посочва, че еднополовите съюзи се нуждаят от законово признание било чрез регистриране на партньорството, било чрез граждански съюз.

Решението е задължително за всички държави членки на Съвета на Европа, сред които и България, която под никаква форма не признава еднополови двойки. Нито една от парламентарно представените партии в България след 1989 г. насам не е подкрепяла под каквато и да е форма узаконяване на семействата на еднополови двойки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сега ЕС да реши и със закон по какъв начин ще се размножават людете???!!!

31.07.2015 14:42:36

Анонимен

Ако е начин за размножение е доста глупав. Най-добре е да се лекуват заради тази зависимост и ако го направят с помощта на лекари ще успеят да станат нормални хора.

24.07.2015 21:56:30

Анонимен

Ние българите като по земни хора сме против тези еднополовите бракове, пък какво Европейския съд за правата на човека отново е решило да измисли, си е негова работа.

24.07.2015 21:38:16

Анонимен

Гейовете не са неприемливи заради особените си пристрастия, а заради неудържимия си стремеж да показват публично тези пристрастия. Това е начинът им за размножение.

22.07.2015 22:38:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.