• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Международният фестивал за късометражно кино “В ДВОРЕЦА” с официално участие в Кан 2019

Международният фестивал за късометражно кино “В ДВОРЕЦА” с официално участие в Кан 2019

/КРОСС/ Тази седмица организаторите на Международния фестивал за късометражно кино "В ДВОРЕЦА" са отново на френска земя, но този път като участник в тазгодишното издание на един от най-престижните кинофоруми в света - фестивалът в Кан. Там в рамките на една седмица Цанко Василев и Лилия Кучева представят късофилмовата ни индустрия. Една от основните им задачи е и да анонсират предстоящото 16-то издание на "В ДВОРЕЦА", което от тази година се организира в град Бургас. Новият фестивален период е последната седмица на септември, а тази година конкретно от 21 - 29.09.2019 г.

За първи път програмата ще бъде структурирана и осъществена в абсолютната си цялост в рамките на един град, в рамките на една фестивална седмица.

Прожекциите на всички конкурсни програми - за деца, студенти и професионалисти, ще видим в Държавна Опера Бургас. Залите на Културен център „Морско казино" приютяват Филмър Фордж: професионални срещи на късофилмовата индустрия. Програмата представлява професионална платформа, която свързва участниците с представители на световната индустрия от различни сектори - дистрибутори, продуценти, програматори, фестивални директори, институции, фондове и др. Филмър Фордж включва интензивна образователна програма, пазар на филмовата индустрия и питчинг сесия за подпомагане производството на нови късофилмови проекти.

Академията за филмови изкуства и науки в САЩ, връчваща наградите Оскар, и Европейската филмова академия, отличаваща с наградите за най-добрите европейски филми, са само част от институтите, чиято програма от залез до изгрев фестивалът представя на Открита сцена "Охлюва".

В рамките на фестивалната седмица „В ДВОРЕЦА" изгражда международния си пресцентър в Морски център „Магазия 1", а о-в „Св. Анастасия" приютява в двудневно затворено събитие изнесени национална и международна питчинг сесии за подпомагане производството на нови късофилмови проекти и професионални срещи с индустрията.

Международният фестивал за късометражно кино „В ДВОРЕЦА" е особено значимо културно събитие, с най-голямото европейско измерение, и неговият бюджет се формира от местни, национални и международни програми и партньорства. В следващите дни от участието на фестивалния екип в Кан предстоят низ от уговорени последващи срещи за финализиране на преговорите за допълващо европейско финансиране.

Повече информация за резултатите от участието на Международния фестивал за късометражно кино „В ДВОРЕЦА" в Кан очаквайте скоро, когато организаторите ще разкрият подробности какво да очакваме в гр. Бургас от 21 до 29 септември тази година.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.