• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Мол за $2 млрд. и новата най-висока сграда в света в Дубай (Снимки)

Мол за $2 млрд. и новата най-висока сграда в света в Дубай (Снимки)

/КРОСС/ 2020 г. трябва да бъде годината на Дубай и по тази причина без друго любимата на българите дестинация не жали сили и средства да привлича тях и всички останали свои фенове с нови и вълнуващи места.

Освен огромния музей на главната улица „Шейх Зайед роуд”, ще има и други огромни изненади.

За Световното изложение Експо 2020, което страната посреща, трябва да бъде готова новата най-висока сграда в света.

Небостъргачът ще изпревари досегашния – отново дубайски – рекордьор Бурдж Халифа – 828 м. Името засега е Дубай Крийк Тауър или Кулата на дубайския канал.

Водният път е едно от основните места в емирството, като свързва старата и новата част с Персийския залив. Сградата ще бъде 100 метра по-висока от Бурдж Халифа.

Точният метраж се пази в тайна, както от строителя „Емаар”, така и от световноизвестния архитект Сантиаго Калатрава, чиито изумителни творения – от Малмьо до Валенсия, сме ви представяли в нашите пътешествия.

 

Също, както около Бурдж Халифа, ще има няколко по-ниски жилищни небостъргача, а също и още по-голям мол. Той ще изпревари както сегашния Дубай мол до моментната най-висока сграда в света, така и най-големия търговски център в света, който е в Бусан, Корея.

Инвестицията е умопомрачителна – 2 млрд.долара са вложени само в Дубай Скуеър Мол.

Той ще има площ, колкото 100 футболни игрища. След като впечатли света с трите най-високи хотела на планетата, емирството ще продължи и надпреварата за най-красива сграда изобщо. През 2023 г. трябва да е готова вече започнатата Бурдж Джумейра. Ако не успее да изпревари градските си конкуренти, със сигурност „кулата” ще бъде по-висока поне от най-високия нюйоркски небостъргач и ще остави в сянката си в същия квартал легендарния 7-звезден хотел Бурдж Ал Араб.

Вдъхновение за небостъргача се оказал .... пръста на местния емир. На върха му ще има артзали и ресторанти с 360-градусова панорама към цял Дубай и фонтан за разкош.

Създателите на проекта са горди, че завинаги ще превъплътят в архитектурата пръстовите отпечатъци на любимия си владетел шейх Мохамед бин Рашид.

С новите смайващи творения супервисоките небостъргачи в Дубай – влизането в класа изисква поне 300 м над земята, ще станат 13, което вероятно ще наложи изграждането на нови и нови обекти.

Освен най-високите сгради и тройката най-високи хотели в света, в емирството са също така и трите най-високи жилищни сгради в света.

С тази цел още през 2020 г. ще бъде завършен още един небостъргач от висша проба. Казва се Майдан 1.

Там, освен още един грандиозен мол, ще бъде и най-високата покрита ски писта, което звание ще бъде отнето от сегашния й носител – трасето в Мол оф Емирейтс. Естествено, и той е в Дубай.

Със своите 711 м Майдан 1, който вероятно ще бъде открит под названието Дубай 1, ще се превърне в най-високата жилищна сграда – блок, в света.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.