• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов уреди 100 чиновници на работа в Брюксел

Борисов уреди 100 чиновници на работа в Брюксел

/КРОСС/Повече от 100 души от държавната администрация заминават от началото на следващата година в Постоянното представителство на България в Брюксел. Това става ясно от решение на Министерски съвет, което е взето неприсъствено на 28 ноември. Решението не е мотивирано, но вероятно допълнителната бройка в представителството ни в Брюксел е свързано с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

С решението на правителството администрацията в Брюксел набъбва точно със 104 души, 100 от които представляват "допълнителни временни бройки". Техният престой в Белгия ще бъде от началото на следващата година до 30 септември 2018 г.

Най-голям брой на допълнително командированите е от страна на Външно министерство - 36 души, от които 14 са дипломатически служители, а 22 са административни и технически служители, в това число секретар-координатори. Впечатление прави, че въпреки очертаващата се бежанска криза, в графата "Миграция и убежище" Държавната агенция за бежанците ще прати само един служител. Допълнителен представител в Брюксел ще имат и от ДАНС.

Квотите на командированите на останалите ведомства са: 2 от администрацията на МС, 6 от МВР, от които двама души администрация, Министерство на финансите и Агенция "Митници" - 5 души, социалното министерство - двама души, Министерството на отбраната - 1 бр., Министерството на правосъдието - 4, Министерството на здравеопазването - 1 бр., Министерството на образованието и науката - 2, Министерството на културата - 2, екоминистерството - 4 души, земеделското министерство - 6 души, министерство на транспорта - 7 души, министерство на икономиката - 6 души, министерство на енергетиката - 2, спортното министерство и Патентното ведомство - по 1 човек.

Четирима души допълнително отиват като дипломатически служители и с тях общият брой на новите бройки става 104. Общата численост на командированите в Брюксел от 114 до този момент, сега вече ще бъде 218 души.

Тези служители ще получават освен редовните си заплати, но и "допълнителни възнаграждения" и командировъчни при задграничен мандат, като средствата ще са за сметка на съответните министерства и ведомства. Парите за издръжката, оборудването, поддържането и използването на сградата на Постоянното представителство също идват от бюджетите на съответните министерства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

С колко ще олекне бюджета за целия период на тези допълнителни 100 чиновника в Брюксел?

30.11.2016 23:01:47

Анонимен

браво а за тъпите пенсионери няма пари,това е безумната държава българия

30.11.2016 17:09:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.