• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Броят на загиналите при пожарите в Португалия стигна до 57 (обновена)

Броят на загиналите при пожарите в Португалия стигна до 57 (обновена)

/КРОСС/ Бушуващите огньове в централна Португалия са убили поне 57 души, и са ранили 59, предава AFP .

Повечето от хората са загинали в автомобилите си. Почти 600 пожарникари се борят с огнената стихия, която избухна в община Педрогао Гранде, на 50 километра от град Коимбра, преди да се разпространи в други райони на страната. Испания също изпрати два самолета, които да помагат при погасяването на пожарите.

Португалският президент Марсело Ребело отида в областта Лейрия, за да се срещне със семействата на жертвите, и да „сподели тяхната болка от името на всички португалци". Премиерът Антонио Коста каза, че това е „за съжаление най-голямата трагедия, която сме виждали в последните години, поне когато става въпрос за горски пожари."

По-рано беше потвърдена смъртта на 43 души. Двама души бяха обявени за изчезнали, а 20 са ранени. Пламъците заплашват няколко селища в района. Не е ясно как е започнал пожарът, избухнал вчера следобед, отбелязва ДПА.

Пожарът е избухнал близо до Педрогау Гранди, на около 200 км от столицата Лисабон, около 15 ч. местно време (14 ч. по Гринуич), съобщи Франс прес. Близо 500 пожарникари и 160 пожарни коли са мобилизирани и водят борба с пожара през нощта. Според Гомиш пламъците са се разпространили много бързо и по необясним начин, напредвайки по четири фронта.

Температурите в много райони на Португалия надхвърлят 40 градуса, отбелязва АФП.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.