• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Преглед на вестниците

Преглед на вестниците

/КРОСС/„Топим се със 136 души на ден", съобщава „Монитор", като се позовава на данни на Националния статистически институт. Населението на България вече е под 7 милиона души. Раждаемостта у нас продължава да спада, като миналата година на бял свят са се появили над 1700 деца по-малко спрямо предходната. Продължава да се задълбочава и дисбалансът в териториалното разпределение на населението, като почти три четвърти от българите живеят в градовете. 164 населени места у нас са останали без нито един жител, допълва „Монитор".

Вестник „24 часа" посочва, че според статистиката намалението на българското население се дължи най-вече на сравнително ниската раждаемост и високата смъртност, която е рекордна за ЕС. Емигрирането вече почти не играе роля. Намаляват и жените в детеродна възраст, а тенденцията първото дете да се ражда от жени на над 40-годишна възраст продължава, уточнява изданието.

„120-годишни призраци витаят в избирателните списъци", информира вестник „Труд". Всекидневникът обяснява, че основната част от „фантомите" са сред българските избиратели в чужбина, които са 1 млн. души. Едно от обясненията на феномена може да е това, че „често информацията за починали в чужбина не достига до ГРАО", допълва „Труд".

„МОН прави безплатен сайт за видеоуроци", пише „Телеграф". Сайтът ще бъде финансиран от оперативната програма „Наука и образование" и в него самите учители ще записват на клипове своите уроци. Предвидени са и средства за обучението на преподавателите как сами да правят това.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.