• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Борисов и Джонсън осъдиха расизма

 Борисов и Джонсън осъдиха расизма

/КРОСС/ Отношенията ни с Великобритания са приятелски и са на много високо ниво.Това констатираха министър-председателят на България Бойко Борисов и премиерът на Великобритания Борис Джонсън, които се видяха в Брюксел, където се провежда Европейския съвет.

"Двамата с британския премиер категорично осъдихме расистките прояви. Борис Джонсън има най-добри чувства към нашата страна, и както самият той каза, е първият британски министър-председател с българско име", написа на фейсбук страницата си Бойко Борисов.

Само преди дни британското правителство осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на мача между България и Англия в София.

Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, но двубоят бе помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които на два пъти срещата бе прекъсната от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казваше в изявление на официалния говорител на премиера Борис Джонсън. Той похвали английските футболисти, които показали забележително достойнство, а атаките срещу тях определи като жалки.

Снимката на двамата политици се появява няколко дни, след като България влезе в световните медии с расистки прояви, насочени към чернокожите футболисти в отбора на Англия по време на евроквалификацията, провела се в София. Дни след това се стигна и до арести. 18-годишен запалянко е с повдигнато обвинение за хулиганство след избухналия расистки скандал на мача България-Англия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.