• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Лавров пред Джонсън: Отношенията между Русия и Великобритания са на ниско равнище, но не заради нас

Лавров пред Джонсън: Отношенията между Русия и Великобритания са на ниско равнище, но не заради нас

/КРОСС/ Отношенията между Русия и Великобритания са на ниско равнище. Това обяви министърът на външните на Русия Сергей Лавров и то по време на срещата с британския си колега Борис Джонсън, който е на посещение в Москва.

„Нашите отношения, тук няма тайна, се намират на ниско равнище, но не по наша инициатива. Обърнахме внимание, че вие и вашите западни колеги имат свои възгледи за причините за тази ситуация и предпочитат да излагат публично тези причини. Ние искаме да излагаме взаимните притеснения пряко, не през микрофона, а очи в очи", обяви Лавров пред Джонсън.

Същевременно руският външен министър заяви, че Москва и Лондон се нуждаят един от друг, но отношенията трябва да се градят въз основа на равноправие.

„Въпреки различните позиции по редица въпроси, ни е необходимо да си сътрудничим", допълни той и изрази надежда, че срещата му с Джонсън ще позволи да се подобрят двустранните отношения.

Борис Джонсън потвърди, че отношенията с Русия „от отдавна не са били толкова лоши" и повтори позицията, която в последните месеци излага и премиерът на Великобритания Тереза Мей, а именно, че Русия се опитва да дестабилизира Европа. Според Джонсън Москва „действа в пряк разрез със Запада и е заела враждебни позиции спрямо британските интереси.

„Отношенията с Русия не могат да бъдат добри, докато тя продължава да се опитва да дестабилизира европейските държави", заяви Джонсън.

Британският министър на външните работи обвини Русия и в дестабилизираща интернет дейност и заяви, че страната му е готова и способна да отговори срещу руските кибератаки, каквито според него съществуват.

„Мога да ви уверя, че Великобритания е световен лидер в тази сфера. Ние не провеждаме зловредна кибер-активност, но логиката на възпирането е приета от нас в интернет пространството", заяви Борис Джонсън на своя руски колега Сергей Лавров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Къде са доказателствата за намеса...

23.12.2017 01:11:33

Анонимен

Смешен (Б.Джонсън), като сте световен лидер във възпирането на кибератаки, как тогава Русия ви дестабилизира?!? Сами си го правите и никой не ви е виновен!

22.12.2017 16:16:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.