• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Японци създадоха автомобил-трансформър

Японци създадоха автомобил-трансформър

/КРОСС/ Японска компания приключи разработката на първия в света електрически автомобил-трансформър. Моделът Earth-1 е дело на базираната в Токио Four Link Systems и вече преминава полеви изпитания, съобщава Technews.

Върху дизайна на Earth-1 е работил известният художник-аниматор Кунио Окавара.

Автомобилът е изпълнен във вид на шофьорска кабинка, разположена на четири основни колела с малък размер, и включва компактни шасита, които могат да изпълняват помощни функции при движение.

При затворени шасита, иновативното возило има съвсем малки размери, за да изпълнява по-успешно маневри - например на тесни места за паркиране. Когато шаситата се активират, центърът на тежестта на Earth-1 пада ниско към земята, което позволява на автомобила да развива по-високи скорости.

Елекрическият автомобил-трансформър се управлява с класически волан, а положението на шаситата - с помощта на джойстик. Всички части за Earth-1 са разработени от Four Link Systems, тъй като на пазара липсват такива.

В момента Earth-1 преминава комплексни изпитания и ако те са успешни, властите в Япония ще разрешат движение на трансформъра по обществените пътища. Тогава ще стане целесъобразно и серийното производство на автомобила.

Four Link Systems вече е получила поръчки за своето творение както от Япония, така и от клиенти в чужбина. Сред тях са компании за доставка на автомобили под наем и голямо международно летище, където Earth-1 може да се ползва за превоз на служителите.

Първоначалната цена на Earth-1, обявена от Four Link Systems, е около 70 хиляди долара. Това е доста висока цена, но с усвояване и разрастване на производството се очаква електрическият трансформър да поевтинее до нивото на автомобил за масово ползване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.