• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Цацаров: Инициираме екстрадиционно производство

Цацаров: Инициираме екстрадиционно производство

/КРОСС/След като вчера беше подписана молбата за екстрадиция на Цветан Василев, днес се очаква тя да бъде предявена до компетентните сръбски власти чрез Министерството на правосъдието, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Като подчерта, че процедурата в Сърбия е малко по-различна от нашата, той допълни: Както стана известно, по действащия сръбски закон има и санкция на министъра на правосъдието, т.е. последваща санкция на орган на изпълнителната власт, т.е. съдът може да откаже такава екстрадиция или да установи наличието на предпоставки за екстрадиция, но нека не коментирам разпоредбите на сръбския закон. Това, което сега се предприема, е иницииране на екстрадиционно производство, което започва веднага с изпращането на молбата и необходимите документи към нея. Разбира се, има съответен срок, който е поставен и който е визиран в сръбския закон, но така или иначе ние на практика реагираме по възможно най бързия начин, т.е. молбата за екстрадиция е приведена. От тук нататък всичко е в ръцете на сръбския съд. Не може ние да поставяме срокове, не може ние да решаваме вместо тях.

Относно исканата му от политически формации оставка заради казуса КТБ, Сотир Цараров заяви, че в предизборна ситуация политиците очевидно се „упражняват", за да си създадат съответния предизборен или следизборен имидж. Цацаров нарече некомпетентни и изказванията, че делото трябва да бъде поето от специализираната прокуратура, защото това, по думите му, не съответства на нашия процесуален закон.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами той, юристът, поканен онзи ден по БТВ в предаването "Лице в Лице" на Цветанка Ризова обясни вероятния сценарий. Цацаров отправя препоръки в стил на разпореждания към БНБ. Сръбският съд приема това като намеса на прокуратурата, застрашаваща обективността на процеса и затова решава да не предаде Цветан Василев на Българското правосъдие.

19.09.2014 14:14:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.