• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Студенти от Русенския университет посетиха диспечерския център на Електроразпределение Север

Студенти от Русенския университет посетиха диспечерския център на Електроразпределение Север

/КРОСС/ На 8 март Центърът за управление на мрежата на Електроразпределение Север в Русе отново посрещна група студенти от Русенски университет „Ангел Кънчев". Младежите, обучаващи се по специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане", имаха възможността да се запознаят с работата на диспечерския център на електроразпределителната компания, обслужваща Североизточна България.

Регионалният старши диспечер на Електроразпределение Север направи пред бъдещите енергетици и техния научен ръководител доц. д-р инж. Константин Коев презентация за професията на диспечерите и функционирането на специалното оборудване. На четвъртокурсниците бе представен реда, по който се управлява електроразпределителната мрежа в областите Русе и Разград и бе разяснена еднолинейната диспечерска схема на електроразпределителните мрежи в региона.

Най-впечатляващият за студентите момент от практическия урок бе автоматизираната система за телеуправление и телемеханика и системата за снемане на данни в реално време, които осигуряват възможност за дистанционен контрол и администриране на съоръженията от електроразпределителната мрежа на територията на двете области.

Посещението на студенти, обучаващи се в сферата на енергетиката, в диспечерските центрове на Електроразпределение Север и съоръженията, собственост на компанията, е част от дългогодишна традиция за посрещане на бъдещите специалисти в реални работни условия. През април е планирано посещение на групата студенти и в най-значимото за региона съоръжение - подстанция Център в Русе.

Организираните съвместно с висшето учебно заведение в Дунавския град визити в обекти на Електроразпределение Север дават възможност на бъдещите енергетици да подкрепят теоретичната си подготовка с полезни практически познания и да се запознаят от първо лице с някои специфични за електроразпределителната мрежа в региона особености.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.