• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Електроразпределение Север организира „Ден на отворени врати“ в Учебния си център по случай Деня на потребителя

Електроразпределение Север организира „Ден на отворени врати“ в Учебния си център по случай Деня на потребителя

/КРОСС/ На Световния ден на потребителя - 15 март, Електроразпределение Север проведе „Ден на отворените врати" в Учебния център на компанията в гр. Варна. Компанията покани студенти от Техническия университет и ученици от Професионалната гимназия по електротехника в града да посетят специално оборудваната тренировъчна база за бъдещи електромонтьори на ул. Девня 2.

В рамките на деня няколко групи студенти разгледаха учебните зали в Центъра, където се запознаха с основните съоръжения, използвани в електроразпределителната мрежа, посетиха Високоволтовата лаборатория на компанията и наблюдаваха впечатляващи демонстрации на волтова дъга и пробив на изолатори. Посещението в Учебния център и Високоволтовата лаборатория изискват спазването на специални мерки за безопасност и за целта участниците преминаха въвеждащ инструктаж, преди да влязат в залите със съоръженията със задължителните предпазни средства. В края на посещението бъдещите енергетици разгледаха учебен трафопост и наблюдаваха демонстрация на основни ремонтни дейности, които изискват изкачване на железорешетъчни и стоманобетонни стълбове.

Организирането на „Ден на отворените врати" в Деня на потребителя е утвърждаваща се за Електроразпределение Север традиция. Компанията използва възможността да запознае посетителите, които се интересуват от електроенергетика, с основните дейности в тази сфера. На събитието задължително присъстват и представители на дирекция човешки ресурси в компанията, които информират младежите за стажантски програми, свободни работни позиции и бъдеща кариерна реализация в ЕНЕРГО-ПРО и Електроразпределение Север, и отговарят на въпросите на бъдещите енергетици за спецификите на електротехническите и електроинженерните професии.

Интерес към подобни визити демонстрират преди всичко учащи в техническите университети и професионалните гимназии на територията, обслужвана от Електроразпределение Север. Следващото организирано от компанията посещение на обект от електроразпределителната мрежа с учебна цел е за студенти в Техническия университет - Русе в Подстанция Център в града през месец април.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.