• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

ЧЕЗ Разпределение подобрява сигурността на електрозахранването във Врачеш

ЧЕЗ Разпределение подобрява сигурността на електрозахранването във Врачеш

/КРОСС/ Компанията се бори и с кражбите на ток, които влошават качеството на доставяната електроенергия.

ЧЕЗ Разпределение България извърши проверки и анализ на състоянието на мрежата, която захранва с. Врачеш, община Ботевград и стартира необходимите ремонти и подобрения.

На 15.06.2018 г. бе проведена среща с кмета и жители на селото и договорен план и график за изпълнение на дейностите. За периода от тази среща до днес са регистрирани няколко изключвания. Две от тях са обективно предизвикани от проливните дъждове (съответно за 40 и 20 минути). На 30 юни, след няколко едноминутни прекъсвания на електрозахранването, се установява, че трафопост чужда собственост е в лошо техническо състояние. Това налага изключване на електрозахранването в селото, за да се откачи опасният трафопост от мрежата. Няколко дни по-късно, на 3 юли, след комуникация с кмета на селото, дружеството се съгласява да съдейства и да ремонтира чуждия трафопост, като за целта избира период, в който ще бъдат засегнати най-малък брой клиенти – 4 ч. сутринта. Електрозахранването е възстановено след 40 минути.

Към момента по съгласувания с общината на с. Врачеш и жителите график компанията изпълни: пълна проверка на изправността и функционирането на съоръженията и защитите на МВЕЦ Бебреш“; подмяна на кабелна линия средно напрежение с нова и пълно обследване на електропровода, захранващ всички трафопостове в село Врачеш, чрез термовизионна камера и ултразвуков апарат.  Това е превантивна дейност, която позволява да се откриват нередности по съоръженията в най-ранен стадий, като по този начин се намалява рискът от възникване на аварии. До края на м. август, съгласно утвърдения график,  ще се извърши и обход, оглед и профилактика на всички трафопостове. Предвижда се изпълнението на цялостна просека по трасето на електропровод средно напрежение  „Витиня“, както и кастрене на дървета и просека по мрежа ниско напрежение в района на с. Врачеш. Компанията ще монтира на всички трафопостове в селото сигнализатори за по-бързото локализиране на повреди, както и 2 автоматизирани дистанционно управляеми апарата, които дават възможност за своевременно им откриване и управление на мрежата от разстояние и съответно по-бързото възстановяване на електрозахранването при прекъсвания.

ЧЕЗ Разпределение България предвижда обходи и огледи и на всички съоръжения чужда собственост, като ще бъдат връчени предписания за отстраняване на констатираните нередности на съответните собственици.

Проблем за качеството на доставяната електроенергия са незаконните присъединявания и манипулациите на електромери, които често водят и до  прекъсване на електрозахранването. От началото на годината дружеството е регистрирало 30 кражби на ток, като само във вчерашния ден са установени два случая на незаконни присъединявания. Компанията ще продължи с регулярните проверки за кражби на електроенергия в селото.

По време на изпълнение на одобрения график на дейности по подобряване на електрозахранването във Врачеш ще се налагат временни планирани прекъсвания, за което се извиняваме и очакваме разбиране от жителите на селото и общината.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.