• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Евгени Минчев представя книгата си „Моят Емил"

Евгени Минчев представя книгата си „Моят Емил"

/КРОСС/ „Моят Емил" - така се казва книгата, посветена на голямата звезда на българската естрада, Емил Димитров. Нейната премиера ще се състои днес, 21 март, от 19:00 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО", когато авторът, Евгени Минчев, ще сподели своите лични впечатления от живота на изпълнителя.
Текстове на Митко Щерев, както и статии на музикалния критик Александър Абаджиев също са намерили своето място в „Моят Емил".

Наскоро Евгени Минчев сподели, че вдъхновение и порив да напише тази книга е получил от Драгомир Драганов, който му казал: "Ти си длъжен да напишеш тази книга".
Евгени Минчев разказа, че книгата съдържа негови лични спомени със звездата - не дочути, не измислени и не преувеличени.
Освен за Емил Димитров Евгени разказва за друга голяма личност - импресариото на певеца Васил Андреев. Той е автор на песни като „Моя страна, моя България", „Арлекино", Нашият сигнал".

Евгени Минчев смята, че държавата е длъжна да направи нещо и да отбележи 75-тата годишнина на Емил, която е и повод той да издаде тази книга.
Пиарът е убеден, че пощенската марка, която бе пусната в в обръщение преди месеци не е достатъчен жест: "Защото Емил е марка, но не пощенска", каза Минчев.

В книгата Евгени Минчев разказва за чара, излъчването и музикалния талант на певеца, за певци, които изпълняват песните му. Разкрива тайни и опровергава слухове.
"Аз имам история с Емил и не искам да отнемам историята на другите. Всичко в книгата е преживяно и разказано от първо лице", каза авторът.

Интересна подробност е портретът на гърба на книгата, който е нарисуван от художника Петър Давидков от Дупница.
"Това е един от най-достоверните портрети правени някога на Емил. Твърдя това, защото аз го познавах отблизо, познавах чертите му".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.