• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

KIA вгражда слънчеви панели в автомобилите си

KIA вгражда слънчеви панели в автомобилите си

/КРОСС/ Южнокорейският автомобилен производител KIA Motors обяви, че планира да внедри технология за зареждане със слънчеви панели на избрани свои модели. Панелите ще бъдат интегрирани в покрива или в предния капак на автомобила и ще подпомагат двигателя с вътрешно горене, хибридната система или батериите на електромобила с допълнителна електрическа енергия. Целта е да се намали разходът на гориво и да се увеличи пробегът.

Соларните панели ще зареждат батериите на екологични електрически и хибридни автомобили и ще подпомагат автомобилите на двигател с вътрешно горене. Това ще спомогне за подобряване на горивната ефективност и за редуциране на въглеродните емисии.

KIA е разработила три вида системи за зареждане от соларни покриви. Първият вид е за хибриди, като технологията включва полупрозрачни покриви за автомобили, задвижвани от ДВГ. Тази система може да зарежда батерията от 30% до 60% от капацитета й през деня в зависимост от метеорологичните условия.

Вторият вод система е с полупрозрачен соларен покрив. Тя ще се използва за автомобилите на ДВГ за първи път в света. Полупрозрачните панели могат да бъдат интегрирани в панорамен покрив, който позволява светлината да влиза в купето, като същевременно се зарежда двигателят на автомобила.

Системата от трето поколение в момента се намира в период на тестване. Тя е проектирана за имплементиране в покрива и предния капак на електрическите автомобили с акумулаторна батерия, за да бъде генерирано максимално голямо количество енергия за отдаване, пише automedia.

"Соларният покрив е първата технология за генериране на енергия, която позволява на автомобилите да започнат да я произвеждат, не да я консумират пасивно. Технологията ще помогне на собствениците на автомобили да се превърнат от енергийни консуматори в производители на енергия", коментира Йонг-Джил Парк, изпълнителен вицепрезидент на отдел"Инжинеринг и диьзайн" на Hyundai Motor Group.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.