• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

LG Electronics инвестира допълнително $ 435 милиона в производството на соларни клетки

LG Electronics инвестира допълнително $ 435 милиона в производството на соларни клетки

/КРОСС/ LG Electronics (LG) обяви плановете си да разшири значително бизнеса си в сферата на решенията за слънчева енергия с мултимилионна инвестиция, с която ще увеличи способностите си да произвежда соларни панели в Южна Корея.

LG подписа Меморандум за разбирателство с корейския град Гуми и ще инвестира 435 милиона щатски долара (527,2 милиарда южнокорейски вона), за да увеличи съоръженията си за производство на соларни клетки в града. Добавянето на шест производствени линии към настоящите осем ще увеличи капацитета от 1GW до 1.8GW до 2018 г. и 3GW - еквивалента на електричеството, което консумират един милион домакинства - до 2020 г.

„В следствие на инвестицията, бизнесът на LG в сферата на слънчевата енергия ще бъде с много по-силна позиция да бъде динамичен двигател на положителен ръст", каза Лий Санг-бонг, президент на LG и ръководител на Energy Business Center и B2B Office. „LG е активно участваща в бизнеса за соларна енергия вече две десетилетия и вярваме, че масовите потребители са повече от готови да обърнат по-сериозно внимание на слънчевата енергия".

LG стартира своя соларен бизнес през 1995 г. и основа Energy Business Center през ноември 2014 г., за да съблюдава дейността на Слънчевия, Energy Storage System (ESS) и Осветителния бизнес. През август 2015 г., LG представи най-напредничавото си решение за слънчева енергия NeONTM 2 с иновативна Cello технология, съставена от 12 тънки жици вместо 3 шини, идеални за собствениците на домове, които искат да увеличат максимално потенциала за производство на енергия в ограниченото пространство на покрива. NeONTM 2 е отличèн и с наградата Intersolar AWARD за Фотоволтаика миналата година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.