• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Подстанция „Център“ в Русе отвори врати за четвъртокурсници от Русенски университет

Подстанция „Център“ в Русе отвори врати за четвъртокурсници от Русенски университет

/КРОСС/ Група студени от 4 курс в Русенски университет „Ангел Кънчев“, придружени от техния научен ръководител, посетиха подстанция „Център“ в Русе – ключово съоръжение от електроразпределителната мрежа, което осигурява електрозахранване на над 15 000 фирми и домакинства в централната градска част.

Визитата е част от дългогодишна традиция на Електроразпределение Север да предоставя възможност на бъдещи енергетици от специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“ да се запознаят отблизо с важните за функционирането на електрическата мрежа елементи още по време на университетската им подготовка.

По време на обиколката четвъртокурсниците имаха възможност да добият представа в реални условия за оборудването и начина на работа на подстанция „Център“. Подстанцията е съоръжение, в което се трансформира постъпващата от генерационните централи и електропреносната мрежа енергия от високо до средно и ниско напрежение.

                        

Така трансформираната електрическа енергия достига до крайните клиенти. Студентите разгледаха 110 киловолтовите уредби в съоръжението, включително елегазовите прекъсвачи ново поколение, както и съвременните цифрови релейни защити и вакуумни прекъсвачи. Специалистите на Електроразпределение Север запознаха бъдещите енергетици с основното предимство на подстанция „Център“ – нейната компактна разпределителната уредба. Малките размери на уредбата, заедно с двата маслонапълнени кабелни електропроводи високо напрежение, позволяват в относително малко пространство да се разпределя и трансформира електрическа енергия.

Посещението на студентите завърши в командната зала на подстанцията, където имаха възможност да разгледат таблата с централна сигнализация, чрез които се осъществява контрол върху състоянието и работата на отделните модули в съоръжението.

Организираната визита на подстанцията на Електроразпределение Север е продължение на осъществената по-рано през тази година обиколка на студенти в Диспечерския център на компанията в  Русе. Регулярните посещения на бъдещи специалисти в енергийния сектор, обучаващи се в Русенски университет, са в резултат на ефективното сътрудничество между електроразпределителното дружество и учебното заведение, чиито кадри намират своята професионална реализация в компанията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.