• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

ЕНЕРГО-ПРО ще достави турбини за водноелектрическа централа в Индия

ЕНЕРГО-ПРО ще достави турбини за водноелектрическа централа в Индия

/КРОСС/ Мултинационалната група ЕНЕРГО-ПРО ще произведе и достави две турбини за водноелектрическата централа в Ронгних, Североизточна Индия. Поточната ВЕЦ е изградена на едноименната река в индийския щат Сикким от инвестиционната група САРДА, която досега е съсредоточавала дейността си върху добивната промишленост и производството на желязо и стомана.

Инсталираната мощност на всяка от двете турбини Пелтон, предназначени за водноелектрическата централа, ще бъде 55 мегавата, въпреки че първоначал-ната оценка е за 48 мегавата мощност на всяко от изделията. Турбините са про-изведени от словенската компания Литострой Пауър, част от групата ЕНЕРГО-ПРО. „Ние представихме на клиента решение, различно от предложеното от консултантите и конкурентите, което позволява постигането на по-висока мощ-ност", каза бизнес мениджърът на Литострой Жири Каняк.

Тестовете на физичния модел на турбината Пелтон за индийската електроцент-рала бяха проведени през юли от хидравличната лаборатория на ČKD Бланско Инженеринг, която от 2014 г. е бизнес партньор на ЕНЕРГО-ПРО. "Вече много пъти сътрудничеството между словенския производител на водни турбини и ин-женерите от Бланско се оказва ефективно. Ползата от това сътрудничество е много голяма, особено когато става дума за тестването на турбинни модели в уникалната хидравлична лаборатория на Бланско Инженеринг", каза изпълни-телният мениджър на ЕНЕРГО-ПРО в Чехия Павел Ваня.

Новото решение на компаниите от групата ЕНЕРГО-ПРО дава възможност да се намали размерът на електроцентралата и по този начин да се редуцира цената на строителните разходи. Благодарение на нов хидравличен профил могат да се проектират турбини с по-висока номинална скорост, която позволява да се инс-талират по-малки и в резултат на това по-евтини генератори.

Общата стойност на договора за водноелектрическата централа Ронгних е пове-че от 130 милиона чешки крони. Новите турбини ще започнат да генерират елек-троенергия през юни 2018 г. Според очакванията на индийския клиент продъл-жителността им на живот ще достигне най-малко 35 години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.