• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстои първият истински тест за претендентите в Джиро д‘Италия

Предстои първият истински тест за претендентите в Джиро д‘Италия

/КРОСС/ Четвъртият етап, първият ключов, от юбилейното издание №100 на Джиро Д‘Италия е днес. Този етап е от изключително значение за състезанието и ще подложи на тест претендентите за спечелването на титлата. Той е първият от петте, финиширащи на височина. В случая финишът ще е в края на изкачването на активния вулкан Етна. Това е и най-непредсказуемият етап от състезанието, тъй като за първи път претендентите за титлата ще се изправят един срещу друг. Никой не знае какво ще се случи, кой ще атакува и кой ще успее да облече розовата фланелка на 1892 м надморска височина.

Маршрутът на четвъртия етап е с дължина 180 км. Той ще започне от пристанищния град Чефалу, след което предстои изкачване до Портела Фемина Морта и спускане до междинния спринт в Бронте. Маршрутът ще достигне до подножието на Етна и ще премине през няколко села, след което предстои финалът до Николози. Последната част от маршрута ще премине през градски райони, по стеснени и каменисти пътища.

Етапът ще започне на живо от 14:00 ч. в ефира на Евроспорт 1.

В сряда гост в коментарното студио от 14:45 ч. пък ще бъде шампионът на България по колоездене Николай Михайлов, който заедно с коментатора на Евроспорт Евгени Ставрев ще проследи представянето на участниците и ще даде своя експертен анализ по време на състезанието. Николай Михайлов, който кара в „Джиро"-то през 2015 г., бе кандидат за участие и тази година, но се контузи при падане по време на Обиколката на Хърватия и отпадна от сметките.

До момента с етапни победи в стотното издание на Джиро д‘Италия, са Лукас Пьостълбергер (етап 1), Андре Грайпел (етап 2) и Фернандо Гавирия (етап 3), който води в генералното класиране.

Изпълнявайки ролята си на „Дом на колоезденето", през 2017 г. Евроспорт ще покаже всички три гранд тура от колоездачния календар, над 200 дни състезания на живо и над 2 300 часа  излъчване по всичките си канали. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.