• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

JA Европа и Фондация Citi отбелязват 30–годишно партньорство с финансиране от 1,2 млн. долара

JA Европа и Фондация Citi отбелязват 30–годишно партньорство с финансиране от 1,2 млн. долара

/КРОСС/ Двете организации ще подкрепят младите хора в цяла Европа и занапред, като развиват предприемаческо мислене и умения за работа чрез инициативата на Фондация Citi "Pathways to progress"

Джуниър Ачийвмънт Европа (JA Европа) и Фондация Citi празнуват своето 30-годишно партньорство с подновяването на безвъзмездна финансова подкрепа за съвместни проекти в 19 европейски страни. В началото на 2017, Фондация Citi обяви, че разширява своята инициатива "Pathways to progress" („Пътеки към прогреса") в световен мащаб, с ангажимент от 100 млн. долара, за да подпомогне и насърчи 500 хил. млади хора да бъдат подготвени за пазара на труда. Финансирането в размер на 1,2 млн. долара ще подкрепи ученици в гимназиален етап да изградят предприемаческо мислене и нагласа за работа чрез програмата на JA „Учебна компания".

Отделно от подкрепата за младежката програма, 300 хил. долара от финансирането ще бъдат насочени към стратегически проект, свързан с изграждане на Мрежа за предприемаческо обучение и образование (EE-HUB) на JA Европа в 6 държави - България, Румъния, Чехия, Словакия, Унгария и Турция. Първата среща в рамките на EE-HUB ще се състои на 11 и 12 юли 2017 г. в Брюксел. На нея ще присъстват Кралят на Белгия, Негово Величество Крал Филип, представители на Европейския съюз, неправителствени организации, Citi, както и компании, ангажирани с темата за образованието по предприемачество.

„Фондация Citi прави голяма крачка напред в името на образованието по предприемачество в тези 6 страни. Една стабилна стратегия за предприемаческото образование е от решаващо значение за развитието и създаването на работни места, както и за бързо променящите се пазари на труда. Това партньорство ще сближи образованието с бизнеса, както и държавните институции с експертите по развиване на политики. Това е и най-добрия и правилен ход в дългосрочен план в подкрепа на младите хора." - каза Каролин Дженър, изпълнителен директор на JA Европа.

Фондация Citi е и първият партньор на JA Европа, който насочи усилията си в подкрепа на учениците в неравностойно положение - вече десетилетие служители на банката участват като ментори и жури в рамките на програмата „Учебна компания". През академичната 2016-2017 г. близо 45 хил. младежи в Европа участваха в програмата, с менторството на над 200 служители от Citi, които дадоха своя доброволчески принос за подобряване на европейското предприемаческо образование.

„Партньорството ни с Джуниър Ачийвмънт Европа е важна част от инициативата на Фондация Citi "Pathways to progress". Скорошно проучване, проведено от Фондацията показва, че предприемаческият дух на младите хора е силен, като 7 от 10 младежи в Европа мечтаят да стартират собствен бизнес,. Ние инвестираме 100 млн. долара и се ангажираме да помогнем на младежите да разберат какво е необходимо, за да се превърне мечтата им в реалност; ще им помогнем да се научат да мислят предприемачески и да получат практически знания, умения и навици за работа. Създаването на 6 центъра за предприемаческо образование ще даде възможност за споделяне на добри практики и обмяна на ноу-хау между неправителствения сектор, правителството и бизнеса, а това също ще бъде полезно за много млади хора в Европа." - казва Рейчъл Барбър, регионален директор „Развитие на общността" на Citi за Европа, Близкия изток и Африка .

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.