• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

БТПП популяризира културно-историческото наследство в Югоизточна Европа

БТПП популяризира културно-историческото наследство в Югоизточна Европа

София /КРОСС/ По нестандартен начин в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, БТПП в партньорство с 20 организации от 7 европейски страни популяризира културно-историческото наследство на Югоизточна Европа чрез създадена по проект SAGITTARIUS иновативна платформа за виртуални пътешествия. „Пътуващ музей", мобилно приложение, интерактивна образователна игра и рекламен филм за атрактивни туристически обекти в региона представи българският екип на проект SAGITTARIUS в рамките на Заключителна среща по проекта в София, която се състоя в БТПП.
Проект SAGITTARIUS се реализира и финансира по програмата за транснационално сътрудничество на ЕС - Югоизточна Европа с участието на партньори от Гърция, България, Италия, Румъния, Словения, Унгария и Хърватска.
Срещата бе открита от председателя на БТПП Цветан Симеонов, който подчерта необходимостта от развитие и подпомагане на по-малко атрактивните туристически дестинации. Общите туристически пакети с културни маршрути в повече страни от региона са все по-търсени, посочи той и отбеляза , че в това отношение Югоизточна Европа има голям потенциал и може да стане още по-атрактивна туристическа дестинация.
По време на срещата бяха връчени сертификати на завършилите успешно организирания в рамките на проекта „он лайн" курс по управление на културното наследство.
Сред участниците в събитието бяха представители на туроператори, туристически асоциации, неправителствени организации, академичната общност и медиите. Всички гости имаха възможността да тестват разработените по проекта продукти на таблети на Палатата.
Българската търговско-промишлена палата координира дейностите на партньорите от Югоизточна Европа, свързани с изработката на мобилното приложение, компютърните образователни игри и филма. Палатата беше носител на иновативното лице на проекта, който получи висока оценка от Съвместния технически секретариат на програмата в Будапеща.
Проект SAGITTARIUS е избран като „добра практика" измежду 122 проекта, реализирани в програмния период 2007-2013 г. по програма Югоизточна Европа. Всички резултатите по проекта ще бъдат представени по време на заключителната конференция на програма „ЮИЕ", която ще се проведе на 24-25.09.2014 г. в Любляна - Словения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.