• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Юнкер: Ще има последици за страните, които се развиват в посока, която не бихме желали

Юнкер: Ще има последици за страните, които се развиват в посока, която не бихме желали

/КРОСС/ Отиват ли си или остават британците? На 23 юни предстои гласуването им на референдума за членство в Общността. Европейската комисия в Брюксел се застъпва - естествено - срещу възможния брекзит. В интервю за германското издание Der Spiegel председателят й Жан-Клод Юнкер говори за сдържаността на Брюксел, последиците от евентуалното излизане на Великобритания от ЕС и за липсата на съчувствие към неговата институция.
"Относно последиците от брекзита вече казах, че няма да посрещнем дезертьорите с отворени обятия. Това е отношението на ЕК, както и позицията на други правителства. И, разбира се, ще има последици за моделите в другите страни, които се развиват в посока, която не бихме желали", коментира председателят на ЕК ситуацията около предстоящия британски референдум за членство в Общността, информира "Фокус". 
Юнкер отбеляза, че при евентуален вот за напускане на Великобритания "трябва да реагираме с активност". Същевременно обаче той призна, че настояването за задълбочаване на правилата "вероятно не е реалистично", а предоговаряне на съществуващите договори не е по вкуса на държавите-членки.
Председателят на ЕК подчерта, че не слага знак за равенство между евроскептиците и противниците на ЕС, които набират все по-голяма популярност. Той призна, че ЕК не е много популярна сред страните от Общността, но за сметка на това - Европа е. "Налице е отдалечаване, защото не сме успели да се фокусираме върху големите въпроси, а в същото време се месим прекалено много в проблемите на държави и региони", обясни Юнкер. Но той е категоричен: "Твърде много Европа ще убие Европа. По същия начин, твърде малко Европа ще убие Европа".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ястреб

03.06.2016 20:47:09

Анонимен

Ако имаше референдум за членството ни в Европейския съюз и в НАТО, с радост бих гласувал за излизането на България и от двете структури. Защото Брюксел съвсем съзнателно, бавно, но сигурно превръща Европа в едно арабско гето и убива националните държави, а НАТО след края на Варшавския договор не е нищо друго, освен оръжие на САЩ за постигане на икономически изгоди чрез военен натиск и агресия, чрез окупиране с военни бази на все повече европейски държави, като ги превръща в мишени и жертви при глобален военен конфликт.

02.06.2016 11:55:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.