• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

ПП „МИР: Слабото правителство ощети 30 000 български семейства

 ПП „МИР: Слабото правителство ощети 30 000 български семейства

/КРОСС/ Преди протеста на българските превозвачи в Брюксел, партия МИР иска ясно  да заяви, че застава категорично срещу новите текстове в пакет  „Мобилност 1“. Те въвеждат правила в разрез с българските интереси и  засягат директно над 30 000 български семейства.

Щетите върху българската икономика ще бъдат над 1 милиард лева годишно.

В началото на декември 2018 г. Съветът на Европейския Съюз одобри общото си преговорно становище по промяната на правилата за извършване на  международни товарни пътни превози, известни като пакет 1 на ЕС за  мобилност.

Сега на 10-ти януари предстои ново гласуване в Комисията по транспорт на Европейския парламент и влиянието на българските евродепутати ще се види на практика.

С новите текстове се въвеждат правила, които са в разрез с българските национални интереси и нарушават 
основното правило на Съюза за свободно движение на хора, стоки и услуги  в общността.

"Смятаме, че правителството, въпреки фанфарните изявления в началото на миналата година, лековато пропусна възможността и не положи усилия за защита на националните ни интереси при обсъждането и приемането на текстовете от пакета „Мобилност 1“, заяви Симеон Славчев – председател на ПП „МИР“.

„В рамките на българското европредседателство целият европейски елит беше в София, но българският национален интерес – не. В най-кратки срокове трябва да се организират действия по Пакет 1, както и преди 
гласуването на Втория пакет за мобилност, засягащ автобусните превози, в който отново са заложени дискриминационни условия“, подчерта Симеон Славчев.

Той допълни, че министърът на транспорта, ресорният вицепремиер и премиерът Борисов трябва на практика, а не само на думи, да застанат срещу политиката на Брюксел за „Европа на две скорости“. „За нас са засегнати основни ценности на Европейския съюз, като правото за свободно движение и се дава основа за антиевропейски настроения у широки кръгове от българското общество. Кабинетът носи отговорност за създаването на подобни нагласи и ще носи всички последствия за това“, категоричен е 
Симеон Славчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.