• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

БНТ2 ще излъчи пряко дискусията за бъдещето на Европа с Антонио Таяни

БНТ2 ще излъчи пряко дискусията за бъдещето на Европа с Антонио Таяни

/КРОСС/ На 21 ноември (вторник) в София председателят на Европейския парламент Антонио Таяни ще дискутира с млади хора бъдещето на европейския проект. Събитието ще се състои в аудитория 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски" и ще бъде излъчвано директно по БНТ2 от 16:30 часа.

За срещата с млади българи в страната ни пристигат и членовете на Председателския съвет на Европейския парламент, който включва лидерите на политическите групи. Председателският съвет е политическият орган на ЕП, който е отговорен за организацията на дейността и законодателната програма на депутатите, определя правомощия на комисиите и техния състав, връзките с останалите институции на Европейския съюз, националните парламенти и трети страни.

Дискусията ще премине под надслов „Гласът на младите: Каква Европа искаме?" и ще даде възможност на участниците да изразят своите виждания и очаквания, свързани с бъдещото развитие на Европейския съюз, както и да отправят своите въпроси към политическите лидери на Европарламента. В дискусията се очаква да вземат участие над 600 младежи. Сред темите на дебата ще бъдат актуални въпроси от дневния ред на Европейския съюз като перспективите пред младите хора в ЕС, борбата с младежката безработица, бедността и социалната изолация, възможностите за обучение и пътуване в страните от ЕС, както и проблемите на сигурността, миграцията и защитата на границите.

Срещата е част от работното посещение на Председателския съвет на ЕП в София и във връзка с предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз, което България поема от месец януари 2018 година.

Гледайте дискусията за бъдещето на ЕС с участието на Председателя на Европейския парламент Антонио Таяни на 21 ноември (сряда) от 16:30 часа по БНТ2!

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.