• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Изключителните 4K Pro HDR OLED телевизори EZ1000 и EZ950 на Panasonic създават нови стандарти и нов еталон за телевизионната продукция през 2017 година

Изключителните 4K Pro HDR OLED телевизори EZ1000 и EZ950 на Panasonic създават нови стандарти и нов еталон за телевизионната продукция през 2017 година

/КРОСС/ Най-прецизният и модерен видео процесор и OLED технологията с безпрецедентното си пресъздаване на цветовете и невероятния си контраст пренасят Холивуд у дома

Днес Panasonic представя новата си гама 4K Pro HDR Ultra HD OLED телевизори. След обявяването през януари тази година на 65-инчовия EZ1000, който завладя посетителите на изложението за потребителска електроника CES 2017 в Лас Вегас, Panasonic има удоволствието да представи 77-инчовата версия на EZ1000, заедно с втора серия OLED телевизори за 2017 г., EZ950, която включва 65-инчов и 55-инчов модел.

EZ1000 и EZ950 отключват пълния потенциал за пресъздаване на цветове и контраст на най-новата екранна технология OLED, с безпрецедентни нива на черното и възможно най-прецизните цветове. В резултат на това, телевизорите изобразяват изключително красива и прецизна картина. И двата модела са оборудвани с най-новия и модерен чипсет на Panasonic Studio Colour HCX2, който осигурява прецизност на цветовете, невиждана досега при потребителски телевизор, и която доскоро беше достъпна само при професионалните монитори, струващи десетки хиляди долари. С телевизорите си EZ1000 и EZ950 Panasonic разширява границите на телевизионната технология, като създава прецизна картина, която повече отвсякога се доближава до визията на режисьора.

За осигуряване на възможно най-високото качество на звука, озвучителната система на EZ1000, наречена Dynamic Blade Speaker е специално настроена и оптимизирана от инженерите на Technics. От своя страна, EZ950 възпроизвежда изключителен звук с мощните си 40W говорители и впечатлява със своята пиедестална поставка, вдъхновена от най-новите тенденции в интериорния дизайн.

65-инчовият EZ1000, и 65-инчовият и 55-инчовият EZ950 ще се предлагат в Европа от юни 2017 г., а 77-инчовият EZ1000 ще бъде на пазара през есента.

Пренася Холивуд у дома

Получили статус на 4K Pro HDR, EZ1000 и EZ950, съдържат ключови нови компоненти, чиято комбинация ги прави най-впечатляващите телевизори, произвеждани някога. Сред тях са HDR OLED панелът от ново поколение, новият процесор Studio Colour HCX2 (който е способен да осигури възможно най-прецизните цветове) и ниво на пиковата яркост почти два пъти по-високо от това при обикновените OLED телевизори. Това в комбинация с нулевото ниво на черното осигурява динамичен обхват, по-висок от необходимия за получаването на HDR Premium сертификат. За извличането на пълния потенциал на тези компоненти, Panasonic си сътрудничи с водещи холивудски специалисти, с помощта на които оптимизира процеса на обработка и пресъздаване на картината. Никога досега такъв телевизор, който да е достатъчно добър за професионална употреба, не е бил достъпен за домашните потребители.

EZ1000 и EZ950 са оборудвани с новата функция HDR Brightness Enhancer, специално предназначена за оптимизиране на HDR картината в много светли помещения. Тъмните сцени, които са трудно видими в такива условия, се оптимизират чрез увеличаване на яркостта в зоните, където тя е ниска, което придава нужното им въздействие, дори в много светла среда.

Водещият модел EZ1000 също така е оборудван и със специален филтър на екрана, наречен Absolute Black Filter (Абсолютно черен филтър). Този филтър поглъща околната светлина и елиминира отраженията, така че черните зони в картината действително да изглеждат черни, особено в светло помещение.

Обработка със Studio Colour HCX2

Представлявайки кулминацията на десетилетия технологични разработки на Panasonic при производството на първокласни плазмени телевизори и професионално телевизионно и филмово оборудване, новият Studio Colour HCX2 4K процесор осигурява безпрецедентна прецизност на цветовете,  чистота на дълбокото черно и изключителна яркост на HDR OLED панела. Тъй като всеки OLED пиксел излъчва своя собствена светлина, при изобразяването на дълбок черен цвят OLED пикселите буквално се изключват – и повторното им включване изисква доста голям физически „скок“ в технологично отношение. За оптимизирането на този процес Panasonic използва своето ноу-хау от плазмените телевизори, в резултат на което постига безпрецедентна детайлност в най-тъмните сцени, близки до черното.

Прецизно настроен от холивудски специалисти по визуални ефекти за постигане на качествена картината, отговаряща на визията на режисьора, процесорът Studio Colour HCX2 4K е специално разработен и оптимизиран за поддръжка на изключително широката цветова гама, характерна за OLED технологията. Резултатът е по-прецизно пресъздаване на цветовете, особено там, където това е затруднено, например в тъмните или в много светлите зони. Важен компонент на процесора е системата за корекция на цветовете, която използва професионални таблици на съответствие 3D Look Up Table. За всяка отделна стъпка на яркост е запаметена пълна база данни от съответстващи й цветове, за да се гарантира, че винаги се изобразяват възможно най-прецизните цветове, дори при най-сложните образи. EZ1000 и EZ950 се характеризират с почти пълно покритие на DCI цветовото пространство, което се приема за основен компонент в пресъздаването на автентична картина с висок динамичен обхват (HDR).

Качеството и характеристиките на EZ1000 са толкова добри, че той може да бъде използван и като професионален монитор. За целта са предвидени и съответните функции. Професионалистите могат да качват свои собствени таблици на съответствие „3D Look Up Table“ чрез USB портовете. Също така, OLED телевизорът предлага възможност за ISF калибриране (Imaging Science Foundation) и съвместимост със системата за калибриране CalMAN на Portrait Displays. Наличието на тези функции е още едно доказателство за максималната прецизност на картината на EZ1000. Но само нашата дума може би не е достатъчна, за да ви убеди в способностите на EZ1000 и EZ950 да пресъздават образи с изключителна прецизност. Затова Panasonic кандидатства за пълно и независимо сертифициране на телевизорите от THX, което ще означава, че те могат да пресъздават картина, напълно отговаряща на визията на режисьора.

 

Panasonic очаква да получи и „Ultra HD Premium“ сертификат за EZ1000 от организацията Ultra HD Alliance, представляваща аудио/видео индустрията. За да бъде сертифициран, екранът трябва да отговаря на редица строги критерии за контраст, яркост, резолюция и цветове, определени от Ultra HD Alliance и необходими за точното пресъздаване на великолепна HDR картина.

 

Създадено за съвременносттаи за бъдещето – HDR

Изключителната прецизност на цветовете, супер-дълбокото черно, безпрецедентното пресъздаване на детайлите и високата OLED яркост са специално комбинирани и оптимизирани при EZ1000 и EZ950 за съответствие с високите изисквания за цвят и контраст на HDR. Отговарящи на строгите критерии за резолюция, разрядност и цветова гама, и двата модела са напълно съвместими с HDR 10, минималният индустриален стандарт за екрани с висок динамичен обхват. HDR 10 е задължителна характеристика за всяко UHD Blu-ray съдържание и се използва от много услуги за поточно предаване, като Netflix и Amazon Video. Нещо повече, с поддръжката на Hybrid Log Gamma (HLG) HDR (разработено от BBC и NHK Япония), Panasonic недвусмислено показва ангажимента си към най-новата технология, която ще бъде в основата на бъдещото телевизионно излъчване.

Посрещане на нуждите на геймърите за HDR

Тъй като HDR активно навлиза и при 4K игровите конзоли, Panasonic създаде специален режим за игри 4K HDR Gaming, който отговаря на изискванията дори на най-запалените и опитни геймъри. Забавянето във визуализацията на подавания сигнал при EZ1000 и EZ950 е сведено до минимум, което е от ключово значение при 4K HDR игрите, особено тези, при които има бързи движения и се изисква много бърза реакция.  

Операционна система от ново поколение

EZ1000 и EZ950 са съвместими с поточно предавани 4K HDR данни от Netflix, Amazon и YouTube.

 

EZ1000 използва нова смарт система My Home Screen 2.0, разработена да осигури ултра-гладка и интуитивна комуникация с телевизионния зрител, като му даде лесен и удобен достъп до всички съвременни източници на съдържание. Новата операционна система предлага редица удобни функции, например отделни папки с предпочитанията на няколко различни потребители. Бутонът My App на дистанционното управление може да бъде персонализиран за бърз достъп до любимо съдържание. Преработеното приложение Media Player е съвместимо с 4K HDR10 и HLG (Hybrid Log Gamma) съдържание.

Телевизорите поддържат IP>TV технология за преобразуване на ефирните сигнали в данни, които могат да бъдат изпращани към други устройства.

Сериите EZ1000 и EZ950 поддържат протокола SDDP (Simple Device Discovery Protocol) на Control4 и очакват сертифициране от Control4. Също така, моделите от двете серии ще бъдат изпратени на Creston за получаване на Crestron сертификат.

 

Модерен дизайн

EZ1000 и EZ950 са разработени в съответствие с дизайнерската концепция „Art & Interior“ (Изкуство и интериор)  на Panasonic. Вдъхновени от водещите принципи на модерния интериорен дизайн, те съчетават елегантен дизайн  със специално подбрани висококачествени материали за създаване на естетическо чувство, достойно и за най-стилно обзаведените домове.

И двата модела имат тъмно метално покритие без видими шевове и съединения, което създава усещане за елегантен цялостен продукт, насочвайки вниманието далеч извън чисто физическата конструкция. Водещият модел EZ1000 предлага перфектното съчетание на форми и функции с мощната си озвучителна система Dynamic Blade Speaker, интегрирана елегантно в поставката на телевизора, а екранът изглежда така, сякаш плава над поставката.

Озвучителна система Dynamic Blade Speaker – оптимизирана от Technics

При EZ1000, Panasonic се фокусира не само върху пресъздаването на великолепна картина. За да осигури най-доброто звучене на OLED телевизора си, Panasonic разработи Dynamic Blade Speaker: изключително тънка озвучителна система, състояща се от 14 говорителя (8 нискочестотни, 4 средночестотни и 2 високочестотни, плюс пасивен излъчвател за усилване на басите). Инженери от Technics са участвали активно във всеки етап от разработването на Dynamic Blade Speaker, от механичната конструкция и електронните схеми до звуковите настройки.

 

 

 

Кратко описание на OLED телевизорите Panasonic:

EZ1000: Изключително качество на картинатаХоливуд във вашия дом (65-инчов)

  • Master HDR OLED – оригинална технология на Panasonic и уникален черен филтър за максимално извличане на предимствата на OLED;
  • Studio Colour HCX2 процесор професионални таблици на съответствие 3D Look-up Table“ осигуряват прецизни цветове за истинско кинематографично изживяване;
  • Extreme Brightness - реалистична HDR картина с невероятни детайли;
  • Absolute Black – нулево ниво при черния цвят (абсолютно черно) за впечатляваща картина и прецизни нюанси в тъмните сцени;
  • Картина, оптимизирана в Холивудоптимизация, извършена от водещи специалисти по визуални ефекти в Холивуд за точното пресъздаване на картина, която напълно отговаря на визията на режисьора. 

 

EZ950: Истинско кинематографично преживяванеоптимизиран в Холивуд (65- и 55-инчов)

 

  • 4K UHD OLED телевизортелевизионна технология от ново поколение за невероятна прецизност, цветове и контраст;
  • Studio Colour HCX2 процесор професионални таблици на съответствие 3D Look-up Table“ осигуряват прецизни цветове за истинско кинематографично изживяване;
  • Extreme Brightness - реалистична HDR картина с невероятни детайли;
  • Мулти HDR поддръжкаПоддръжка на HDR10 и Hybrid Log Gamma за Blu-ray, поточно предаване и телевизионно излъчване;
  • Картина, оптимизирана в Холивудоптимизация, извършена от водещи специалисти по визуални ефекти в Холивуд за точното пресъздаване на картина, която напълно отговаря на визията на режисьора.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.