• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Стартира 41-вият Международен летен семинар по български език и култура във ВТУ

Стартира 41-вият Международен летен семинар по български език и култура във ВТУ

/КРОСС/ 103 участници от 33 държави от 3 континента ще участват в 41. Международен летен семинар по български език и култура, който ще се проведе във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ (16 юли – 5 август 2018 г.) Съобщи на преконференция във Велико Търново ректорът на висшето училище проф. Христо Бонджолов, който е и директор на семинара.

Семинарът се организира от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и ще бъде открит на 16 юли, с подкрепата на Министерстово на образованието  и науката и съдействието на Община Велико Търново. И ще продължи до 05 август 2018 г.

Основната цел на Международния летен семинар по български език и култура е да утвърждава българистиката в чужбина чрез учебни, изследователски, приложни и издателски програми. Със своята дейност Международният летен семинар по български език и култура е част от модерния облик на град Велико Търново, старата столица на България, традиционно средище на славянската и православната християнска духовност.
"За 11-и път в семинара ще участва Уолтър Елиът от Англия, който със своите 66 години е и най-възрастният участник през тази година. Сред традиционните участници е ирландската писателка Елиш Алмкуист, както и Ши Мин Цай от Тайланд, преподавател по китайски и японски език. Студентите от Китай, САЩ и Армения са най-младите българисти, а най-многобройните групи ще пристигнат от Германия, Русия, Полша, Украйна", посочи още проф. Христо Бонджолов .

За първа година участниците в семинара ще бъдат запознати с българските фолклорни области.

Очаква се вицепрезидентът Илияна Йотова да открие тазгодишното издание на семинара,  ректорът на университета изказа своята благодарност към институцията Президенство. 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.